Afbeelding

Nootdorpse meldt mogelijke misstanden verspreiding stempassen

Actueel 3.941 keer gelezen

Nootdorp - Mevrouw Claasen uit Nootdorp kreeg vanmorgen op het stembureau Nové in de Dorpsstraat in Nootdorp te horen dat ze een stempas tekort kwam. Het gaat volgens de Nootdorpse niet om een incident. 

"Ik heb er maar één gekregen. Dat vond ik al vreemd", vertelt ze. Het is namelijk de bedoeling dat inwoners twee stempassen hebben ontvangen: voor de provinciale staten én de waterschappen. "Ik heb er echt maar ééntje gekregen", zegt ze nogmaals. Ze benadrukt telefonisch tegenover onze redactie dat het geen incident is. "Mijn zoon heeft er ook maar één gekregen en die woont ook nog eens in een heel andere wijk. En toen ik in stembureau Nové stond, kwamen er nog meer mensen binnen met hetzelfde probleem! De medewerkers van het stembureau weten ook niet wat ze ermee aanmoeten."

Een woordvoerder van de kiesraad laat in een reactie weten: "Er even vanuit gaan dat het echt zo is, dan is dit op dit moment niet te herstellen. Tot gisteren konden dergelijke onvolkomenheden worden gemeld, maar op de dag van de verkiezingen is het niet mogelijk om bijvoorbeeld een niet geleverde stempas aan te vragen. Het is spijtig, maar we kunnen er op dit momenten niets aan doen. Wel kan er een klacht worden ingediend. Deze zal maandag worden behandeld." De woordvoerster zegt tevens dat gemeenten zelf zorg dragen voor de verspreiding van de stempassen: "De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in dit geval verantwoordelijk voor het verspreiden van de stempassen en het vaststellen van stem- en kiesgerechtigdheid."

Beluister hieronder het opmerkelijke relaas van mevrouw Claasen uit Nootdorp. Klik op de playbutton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant