In de Boekenweek organiseert Bibliotheek Oostland drie activiteiten.
In de Boekenweek organiseert Bibliotheek Oostland drie activiteiten.

Vier het boek tijdens de Boekenweek

Actueel 417 keer gelezen

Oostland - Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten vieren we het boek, het lezen en brengen we een ode aan moederschap. Over de rol van de moeder en van de vrouw zijn vele verhalen te vertellen en discussies te voeren. Kom naar de Bibliotheek om mee te praten over dit thema, te luisteren naar onze gasten en om u te laten inspireren door de thematitels! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart. In de Boekenweek organiseert Bibliotheek Oostland drie activiteiten in de vestigingen Pijnacker, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

De drie activiteiten in Pijnacker, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs zijn heel divers en zeker de moeite waard om te bezoeken:

Tegenlicht Meet Up
De Meet Up in Pijnacker praat door over de VPRO Tegenlicht uitzending van 17 februari met als titel 'Beste Reizigers'. Een nieuw fenomeen. U hoort, ziet of leest het tegenwoordig overal: 'Beste reizigers', genderneutrale rompertjes, de eerste Nederlandse paspoorten met een 'X' in het veld waar meestal 'Man' of 'Vrouw' staat. Al vanaf de geboorte worden we in een hokje geplaatst en lijkt de wereld dan ook opgebouwd uit binaire tegenstellingen. We verbinden vrijwel onmiddellijk een statische genderidentiteit aan biologisch geslacht. Transgenders en queers dagen die valse verbinding uit en wijzen de maatschappij op de fluïde aard van gender. Wat betekent hun stem voor de manier hoe we maatschappelijk omgaan met geslacht, gender en seksuele oriëntatie? Krijgen we steeds meer hokjes of raken we ze juist kwijt? Staan deze identiteiten los van elkaar, of zijn ze met elkaar verbonden? Neem deel aan het debat dat wij voeren naar aanleiding van deze uitzending op 26 maart 20.00 uur in Pijnacker, inloop 19.30 uur. Toegang gratis.

Vertel- en schrijfworkshop
Neem een voorwerp mee dat herinnert aan moeder, grootmoeder of een ander moederfiguur in uw leven. Deel verhalen hierover met de andere deelnemers en besluit met een schrijfopdracht. Zo komt u stapsgewijs tot een gedicht over het thema van de Boekenweek, De moeder de vrouw. Deze workshop vindt plaats in Ontmoet! Bergschenhoek en is onderdeel van de Lonkende Leestafel. Deelname is gratis. Datum: donderdagmiddag 28 maart 14.00 uur.

Moeders van anderen
In april 2018 debuteerde schrijfster Mirthe van Doornik met de roman Moeders van anderen. Deze roman laat zien wat de impact is van het gedrag van een alcoholische moeder op haar twee dochters. Sylvia Witteman, de Volkskrant, zegt hierover: "Zo geestig en ogenschijnlijk luchtig dat de tragiek juist extra hard aankomt. (…) Ook voor wie een 'gewone' jeugd achter de rug heeft, zal het boek herinneringen door de hersenpan doen flitsen en rinkelen als een flipperkast." De lezing vindt plaats in de vestiging in Berkel en Rodenrijs. Inloop vanaf 19.30 uur, kaarten kosten 7 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant