Veel oud-deelnemers melden zich snel aan.
Veel oud-deelnemers melden zich snel aan.

Tour de Frans: dorpsgenoten op de trappers

Actueel 1.021 keer gelezen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar houdt Frans Lettinga speciale negendaagse reizen voor plaatsgenoten. Dit jaar voor het eerst langs de Moezel plus een stukje Rijn en opnieuw naar de Donau (van Passau naar Wenen) en de Bodensee.

De speciale "Tour de Frans"-fietsvakantiereizen is een uit de hand gelopen hobby. Als vrijwilliger en fietsbegeleider heeft Frans vanaf 2007 meer dan dertig reizen begeleid voor de fietsvakantieorganisatie Fital. In 2016 kwam hij met het idee om zelf busfietsvakanties samen te stellen voor mede-inwoners uit Pijnacker-Nootdorp. Frans: "Ik vind het leuk om zelf mijn reisprogramma te ontwerpen en de vakantie te organiseren en doe dat in samenwerking met Fital. Nog steeds als vrijwilliger en niet als baasje van een bedrijf. Ondersteund door de seniorenorganisaties kreeg ik genoeg fietsliefhebbers op de trappers. Zij genoten van de mooiste, vlakke fietsroutes in Europa."

De zeven vakantiereizen met plaatsgenoten worden er dit jaar tien, gezien de drie geplande reizen deze zomer. De reis naar de Moezel en Rijn was binnen drie dagen na het openstellen van de inschrijving al vol. Frans: "Veel oud-deelnemers melden zich snel aan. Ze gaan graag weer mee en het ons kent ons werkt positief. Maar dat leidde helaas ook tot teleurstellingen en een plekje op de wachtlijst. Een tweede reis organiseren zit er helaas niet in omdat de hotels die geschikt zijn voor groepen in dit erg populaire fietsgebied dun gezaaid zijn. Het kostte al aardig wat moeite om hier passende accommodatie te vinden", aldus Frans.

Het is anders gesteld met de andere twee specials. De Donauvakantie van Passau naar Wenen (vertrek op 4 augustus) en het fietsrondje om de Bodensee (vertrek op 1 september) hebben nog plaats. In de introductie van de reizen voor dit jaar staat de volgende zonnige opmerking: 'Op een vakantie met Frans en (chauffeur) Toon, is mooi weer heel gewoon.' "Ja, dat klopt", aldus Frans. "Vraag het maar aan de oud-deelnemers. Ze zullen het beamen, maar of dat ook dit jaar weer gaat gebeuren? Het zou fantastisch zijn."

De reizen beginnen en eindigen in Pijnacker-Nootdorp. De eigen (elektrische) fiets gaat gratis mee in de aanhanger en tijdens de reis is de bus in de buurt. Er wordt niet als één groep gefietst maar individueel. De routes zijn goed bewegwijzerd en de deelnemers worden ook nog eens wegwijs worden gemaakt in de vorm van woord en geschrift. Overnacht wordt in 3- of 4-sterren hotels. Een keertje niet fietsen? Geen probleem. Kortom: vrijheid, blijheid en vooral genieten! Voor meer informatie en programma kunt u terecht bij Frans via 06–14798270 of frans.lettinga@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant