Afbeelding

Vochtige doekjes en verbandmiddelen in riool

Actueel 4.013 keer gelezen

Pijnacker - De oorzaak van de storing aan het rioolgemaal is gevonden: de twee pompen in het gemaal aan de Europalaan waren tegelijk uitgeschakeld. 

"De rioolpompen werkten niet meer door een verstopping met allerlei materiaal dat eigenlijk niet in het riool hoort. De twee pompen zijn elkaars reserve, maar waren nu tegelijkertijd uitgeschakeld. Dit is nog nooit voorgekomen. Het gemaal is al in werking sinds 2002", zegt een woordvoerster.

Door de storing is er beperkt rioolwater in de sloten gekomen. "We hadden overlast in de Wilhelminasingel verwacht, maar er bleek vooral in Pijnacker-Noord vuil water in de sloten te stromen. Hier zijn tankwagens ingezet om de vervuiling in de sloten zo klein mogelijk te houden. De mate van vervuiling is nu nog niet exact bekend. Het Hoogheemraadschap van Delfland monitort dit", aldus de gemeentelijk woordvoerster.

De rioolpompen zijn verstopt geraakt doordat inwoners materialen als vochtige doekjes en verbandmiddelen door het toilet gooien. Dit komt helaas vaker voor. 80% van alle rioolstoringen komt door dit soort vervuiling. Let dus op wat je door het toilet spoelt: vezeldoekjes, billendoekjes en vochtige doekjes horen in de prullenbak! Doorspoelen veroorzaakt verstopping van het riool en vervuiling van onze sloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant