Afbeelding
Ingezonden

50-jarige vrouw mag geen flesje wijn kopen

Actueel 8.509 keer gelezen

Ik was vandaag bij Gall en Gall in winkelcentrum Ackershof in Pijnacker, waar ik zoals zo vaak mijn flesje wijn ging kopen. Ik kom hier regelmatig, alleen en vaak ook met mijn 15-jarige zoon.

Vandaag stond er een voor mij onbekend jochie achter de toonbank die de ID-kaart van mijn zoon eiste te zien, en omdat hij geen 18 is, weigerde hij mij de drank te verkopen! Ik ben een 50-jarige vrouw en zie er dus echt niet als jonger dan 25 uit! Hoe ik ook argumenteerde dat de drank niet voor mijn zoon was en dat ik altijd hier mijn wijn kwam kopen zonder problemen ook in aanwezigheid van mijn zoon. De jongen bleef bij zijn standpunt: volgens hem was het de wet dat als iemand onder de 18 is, de andere, ook al is dat zijn moeder en dus duidelijk boven de 25, de drank niet mee kreeg.

Toen ik voorstelde dat mijn zoon dan maar even naar buiten zou lopen, werd dat door het jochie meteen de kop ingedrukt! Dan nog kreeg ik de drank niet mee! Ook niet als ik over een half uur alleen de winkel in kwam lopen. Ik moest morgen maar terug komen en alleen! Dat is dus klinkklare onzin. De wet zegt dat helemaal niet: zie deze website!

Wanneer ouders met hun kinderen boodschappen doen, is identificatieplicht van die kinderen niet nodig. Staatssecretaris Van Rijn antwoordde afgelopen februari op vragen over het bericht 'Alcohol taboe voor ouders': "Het is bijzonder dat hier verwarring of onduidelijkheid over is ontstaan, want aan de regels hierover is niets veranderd. Alleen de leeftijdgrens is per 1 januari 2014 verhoogd van 16 naar 18 jaar. Al sinds 2000 staat in artikel 20 van de Drank- en Horecawet dat caissières of horecamedewerkers de verkoop moeten weigeren als een volwassene alcohol wil kopen die 'kennelijk' bestemd is voor een jongere. Met de term 'kennelijk' wordt bedoeld: voor iedereen overduidelijk."

Je zou toch denken dat een bedrijf als Gall en Gall zijn medewerkers duidelijker instrueert! Ik vind dit ongelooflijk!

Nele Vanhorenbeke

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant