Afbeelding

Prinsesje nu helemaal domein van SKOP

Actueel 2.658 keer gelezen

De voormalige kleuterschool 't Prinsesje op het kerkplein tegenover de kerk langs de Meidoornlaan in Pijnacker is nu helemaal het domein van de SKOP, de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker. Deze stichting is het bestuur van vijf basisscholen in Pijnacker en Delfgauw te weten: de Josephschool in Pijnacker-Noord, de Mariaschool in Klapwijk, de Johannesschool in Koningshof/Pijnacker-Zuid, de Keizerskroon in Keijzershof/Pijnacker-Zuid en 't Spectrum in Delfgauw. In totaal tellen deze scholen 1.500 leerlingen.

Het katholiek basisonderwijs heeft in Pijnacker en Delfgauw een deelnamepercentage van veertig procent. Dat is ten opzichte van het landelijk gemiddelde uitzonderlijk hoog, vertelt Henk Hooijmans die vanaf 1 januari 2019 formeel de nieuwe directeur-bestuurder is van de SKOP. Deze functie combineert hij voorlopig nog met het directeurschap van de Mariaschool in Klapwijk. Voor de Mariaschool gaat de SKOP op zoek naar een opvolger voor Henk Hooijmans en leerkracht Coby Künz hoopt op een mannelijke opvolger. Een nieuwe Henk! Maandag 7 januari was het feest bij de SKOP. Er stond zelfs een echte feesttent op het kerkplein. Henk Hooijmans hield een toespraak en oer-SKOP-directeur Piet van Adrichem mocht een lint doorknippen waarmee het verbouwde Prinsesje was geopend. Iedereen nam even bewonderend een kijkje in het vernieuwde pand dat nu helemaal van de SKOP is. Een van de ruimtes blijft kantoor en de andere ruimte is leerhuis geworden. De SKOP gaat het leerhuis gebruiken voor cursussen, studiemiddagen, overleggen, enzovoort.

Meerbouw van Rinus en Frank van der Meer heeft met een aannemer uit Delft veel werk verzet bij de renovatie van het gebouw. Ook Nivo Keuken, loodgieter Jos Tas en Kok Wonen & Lifestyle waren erbij betrokken. Er is meer isolatie, er is een airco en tot vreugde van medewerkster Sandra Teunissen kunnen de ramen ook weer open. Het enige dat nog gedaan moet worden, is het plaatsen van dubbel glas aan de pleinzijde van het pand. Hoe dan ook: SKOP is als kleine daadkrachtige onderwijsorganisatie helemaal klaar voor de toekomst. Toen de opvolger van Piet van Adrichem, Mark Jager, het alweer redelijk snel voor gezien hield, namen de 62-jarige Henk Hooijmans, de directeur van de Mariaschool en Esther Pleij, de directeur van De Keizerskroon het tijdelijk waar. Inmiddels heeft het bestuur besloten dat Henk vanaf 1 januari de directeur-bestuurder van de SKOP is en dus de vijf scholen aanstuurt met in totaal 141 medewerkers. Esther zal nog voor twee dagen betrokken blijven bij SKOP, als medewerker van het stafbureau. De uitdaging voor Henk is het succes van SKOP voortzetten en open staan voor nieuwe ontwikkelingen.

In samenwerking met de gemeente en kinderopvangorganisaties wordt er gekeken of de scholen ook uitgebreid kunnen worden met kinderopvang, zodat dadelijk de kinderen van 0-12 jaar opgevangen kunnen worden in of nabij het schoolgebouw. Voor de Mariaschool zijn die plannen al in een vergevorderd stadium. De huidige semi-permanente huisvesting gaat plaats maken voor nieuwbouw waarin ook de kinderopvang van SkippyPePijN een plek gaat krijgen. Zo zal een kindcentrum ontstaan waar school en kinderopvang gaan samenwerken. Ook voor de andere scholen wordt naar mogelijkheden gekeken om in de toekomst kinderopvang een plekje in het schoolgebouw te geven. Tot slot vragen we Henk Hooijmans wat nou de kracht is van de SKOP. Hoe kan het dat de katholieke scholen altijd relatief zo veel leerlingen tellen.

Mensen kiezen volgens Henk Hooijmans voor een SKOP-school, omdat deze scholen goed onderwijs geven. De SKOP-scholen weten heel goed wat er leeft in Pijnacker en Delfgauw en voelen perfect waar ouders en kinderen in een wijk behoefte aan hebben. Namelijk aan een leuke en gezellige school waar ze hun zaakjes prima op orde hebben, waar nuchtere en zeer gemotiveerde leerkrachten werken die het kind altijd centraal stellen en er alles aan doen om het kind zo goed mogelijk te laten leren en functioneren, in goede samenspraak met de ouders en met andere betrokkenen. Een frisse, heldere, vlotte, moderne aanpak, dat kenmerkt de SKOP-scholen. Kindgericht én resultaatgericht tegelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant