De boel werd deze week nog even flink gelucht. (foto: Martijn Mastenbroek)
De boel werd deze week nog even flink gelucht. (foto: Martijn Mastenbroek)

Waarom ging de verkoop van vuurwerk door tijdens brand?

Actueel 3.654 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens een brand in een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijvenpark de Boezem in Pijnacker, ging tot verbazing van veel omstanders de verkoop van vuurwerk in hetzelfde verzamelgebouw gewoon door.

Vrijdag 28 december brak brand uit in een pizza- en shoarmazaak op de Boezemweg. De brandweer was snel ter plekke en schaalde op naar een 'middelbrand'. Veel ondernemers hielden hun hart vast, omdat in het verleden al drie soortgelijke units tot de grond toe zijn afgebrand. De verbazing was dan ook groot dat de verkoop bij de vuurwerkhandel niet werd stilgelegd.

Reactie brandweer
De redactie van Telstar Online heeft dit nagevraagd bij de brandweer. Irene van den Akker van Brandweer Haaglanden laat weten: "De ontruimde units hadden tijdens dit incident last van rookoverlast. De vuurwerkhandel is tijdens het incident door de brandweer gecontroleerd op de veiligheid. Aangezien het pand geen last had van rook en er geen aanwijzingen waren dat het pand mee zou gaan met dit incident mocht het pand open blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant