Afbeelding

Dorpsfavoriet Amazing Stroopwafels geeft boek uit: 'Oude Maasweg kwart voor drie'

Actueel 1.337 keer gelezen

Pijnacker - Er is nieuws rondom de Amazing Stroopwafels, de band die het vaakst in ons dorp gespeeld heeft! Zanger Wim Kerkhof kijkt hier met plezier op terug. "We bestaan over een paar maanden 40 jaar en hebben van de ongeveer 7000 optredens hier al bijna 50x gespeeld en in Den Haag de laatste jaren maar zo'n drie keer", zo liet hij weten.

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan verschijnt er in maart een boek met de toepasselijke titel 'Oude Maasweg kwart voor drie'. Het boek is geschreven door muziekjournalist / recensent Merlijn Kerkhof, zoon van zanger/pianist/bassist Wim. Het succes van de Amazing Stroopwafels schuilt in de eenvoud.

Sommige liedjes hebben een wat komisch karakter, zoals 'Ome Kobus' en 'Ik ga naar Frankrijk' en andere zijn juist melancholisch van aard, zoals de 'Reus van Rotterdam'. Hierin wordt de tragiek beschreven van de in 1959 overleden Rigardus Rijnhout, die 2.37 meter lang was en schoenmaat 62 had. Het bekendste nummer is ongetwijfeld Oude Maasweg, dat in de Radio 2 Top 2000 steevast een plekje gekregen heeft. Mogelijk ook in 2018. Tot vrijdag a.s. 19.00 uur kan er gestemd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant