Afbeelding

Kaarsjesavond Dorpsstraat veelbelovend

Actueel 2.215 keer gelezen

Nootdorp - Wanneer is het eigenlijk? Die vraag kregen de leden van de Commissie Kaarsjesavond Dorpsstraat de laatste tijd nogal eens gesteld: heel veel mensen kijken uit naar dit evenement dat volgende week woensdag 12 december plaatsvindt. Van 18.00 tot 20.00 uur is er van alles te beleven in het oud-Hollandse straatje in Nootdorp.

De lantaarns zullen schaars sfeervol rood licht uitstralen, zodat de sparkling lights die de kinderen krijgen uitgereikt goed tot hun recht komen. De sparkling lights zijn in de plaats gekomen van de traditionele lampionnen en waren vorig jaar een groot succes: binnen een half uur waren ze allemaal uitgedeeld. Op hun sparkling light tocht zullen de kinderen van alles tegen komen. De levende Kerststal van toneelvereniging KinTo (KinderToneel) van Het Voetlicht staat weer op het Dorpsplein. Harmonie Nootdorp speelt bij Nove en daar tussen in staat de Dorpskerk waar sfeervolle kerstmuziek gezongen en gespeeld zal worden. Qua muziek kun je dan ook nog naar Arco Computers waar Noor Nuis piano zit te spelen, al dan niet met zang. En dan is er nog muziek van Kees Balm met bijbehorend ballet van Belinda en haar leerlingen. En er treedt een mobiel Dickenskoor op. Ook spelmatig is er veel te doen: er is zelfs een heuse winterse stormbaan gehuurd die bij CulturA komt te staan. Er is ook een springkussen in de vorm van een winters chalet. Scouting Nootdorp doet mee met vangspelen: je kunt ijspegels vangen! Er is een wandelende Kerstman met 120 procent inzet: een Kerstman die onvermoeibaar met iedereen die dat leuk vindt op de foto gaat. Er zit geen ho ho op deze kerstman: hij blijft gaan.

Bijna alle winkels, restaurants en dienstverlenende bedrijven en organisaties doen mee en staan buiten met een stand, waar in veel gevallen gratis iets lekkers te eten of te drinken is. Bij Grand Café 1837 krijg je bijvoorbeeld warme chocomel en smakelijke Glühwein. Het bijzondere van de Kaarsjesavond in de Dorpsstraat is dat het niet of nauwelijks commercieel is en dat bijna alles gratis is. Ook aanwezig is Denise van Hagen die per 1 december een woonwinkel begonnen is in het pandje van de voormalige Jurkjeswinkel in de Parade. Kindercoach Vivienne van de organisatie Kies heeft ook een stand. Zij zet zich in voor de belangen van kinderen bij echtscheidingen. Een geheel ander vakgebied betreft vermogensbeheer en dat is in handen van het nieuwe dienstverlenende bedrijf Vermogen in Balans van Gregor Pak en zijn compagnon. Normaal zetelen ze in Villa Eijsberg en nu hebben ze een stand voor de deur.

Kortom: een heel veelzijdige Kaarsjesavond Dorpsstraat krijgen we volgende week woensdag 12 december van 18.00 tot 20.00 uur. Vorig jaar was het weer niet best maar was het toch heel druk. Het jaar ervoor was het megadruk, dus met goed weer wordt het zeker weer 'kerstgezellig' in de oude Nootdorpse Dorpsstraat!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant