Foto: archief
Foto: archief

Partij voor de Dieren wil aanvullende veiligheidsmaatregelen kruising De Poort – Kruisweg in Nootdorp

Actueel 1.490 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over een verkeersonveilige situatie op de Kruising De Poort en de Kruisweg in Nootdorp. In antwoord op de vragen geeft het gemeentebestuur aan dat de kruising voldoende verkeersveilig is vanwege de al genomen maatregelen.

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de veiligheid op het kruispunt, vooral in verband met de aanwezigheid van basisschool de Winde op de hoek van de Poort en de Kruisweg. De fractie heeft onder meer gevraagd hoeveel ongevallen daar in de afgelopen drie jaar zijn geregistreerd. Volgens het gemeentebestuur waren dat er twee, waarbij er een fietser gewond is geraakt. Het gemeentebestuur geeft in haar antwoord aan dat de huidige maatregelen afdoende zijn. Dat betreft verkeersborden, een maximum snelheid van 30 km, belijning en de waarschuwing dat fietsers voorrang hebben.

De Partij voor de Dieren blijft de verkeerssituatie zorgelijk vinden en is van mening dat de verkeerssituatie niet veilig genoeg is. Uit een schouw van de gemeente blijkt dat het rondom de schooltijden erg druk is met overstekend fietsverkeer, maar dat de snelheid van de auto's die daar passeren laag is, vanwege de scherpe bocht in de weg, En juist die scherpe bocht maakt het kruispunt extra gevaarlijk. Het is onoverzichtelijk; er is geen scheidende verkeersheuvel en er ontbreekt een goede verlichting. Bovendien komen fietsers van twee kanten, wat eveneens gevaarlijk kan zijn.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp: "Het is jammer dat het gemeentebestuur geen aanvullende maatregelen neemt om de weginrichting bij de Poort van Nootdorp en de Kruisweg qua verkeersveiligheid te verbeteren. Juist vanwege de vele schoolkinderen, die daar oversteken nabij de basisischool De Winde en de gevaarlijke bocht die er in de kruising ligt. We gaan ons beraden op vervolgstappen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant