Er wordt momenteel volop gerepeteerd.
Er wordt momenteel volop gerepeteerd.

Het Voetlicht speelt 'Alles Kits' van Rolf Salomon

Actueel 909 keer gelezen

Nootdorp - Het Voetlicht gaat weer zorgen voor een lachwekkende voorstelling! Onder regie van Edith Kroeze zijn een aantal leden van Het Voetlicht weer een geweldig blijspel aan het instuderen. De repetities zijn in volle gang voor de voorstelling Alles Kits van Rolf Salomon.

Edith is een ervaren toneelspeelster en regisseur. Edith bijt zich vast in het script om de tekst zoals deze geschreven is door Rolf Salomon het beste uit te laten komen in de voorstelling en ze motiveert bij de repetities de toneelspelers om hun beste beentje voor te zetten. Alles Kits speelt zich af bij het echtpaar Hans (John Kroeze) en Francisca (Marieke Steeneveld). Hans, een beetje in zich zelf gekeerde man zit zoals altijd achter zijn krant verstopt om niet naar het gepraat van zijn vrouw Francisca te hoeven luisteren. Francisca maakt op zekere dag op fantasievolle wijze misbruik van deze situatie. Ze verzwijgt voor Hans dat ze geld heeft gewonnen in een prijsvraag en vraagt hem nonchalant of hij graag met haar op vakantie zou willen. Omdat Hans, zoals Francisca al verwacht had, weer niet goed geluisterd heeft, verzint ze ter plekke dat ze ook met twee vriendinnen (Suzan Coolen en Karin van Puffelen) naar Griekenland zou kunnen gaan.

Ze verteld Hans dat ze naar de begrafenis gaat van haar tante Floor (Lenie van den IJssel). Nu Francisca niet thuis is, nodigt de hardhorende oma (Thea van der Helm), haar vriend Gijs (Dirk Goeman) die in het bejaardentehuis woont, uit om langs te komen. Piet (Pascal Beuman), een vriend van Hans heeft ook een dergelijk idee. Hij nodigt zijn internetkennis Barbara (Mascha Dobbe) uit, om met haar in de woning van Hans een paar spannende uurtjes te beleven. De handboeien die Barbara bij zich heeft dienen echter niet voor hetgeen Hans denkt. Echt spannend wordt het als de overleden tante uit Griekenland op de stoep staat en aan begint te pappen met Gijs, de geliefde van oma. Opeens wordt het allemaal erg krap in de woning van Hans en Francisca. Al met al zal er voor het publiek weer genoeg te lachen zijn!

U kunt het toneelstuk Alles Kits zien in Theater CulturA, Dorpsstraat 7 in Nootdorp op 2, 3, 9 en 10 november om 20:00 uur. Reserveer nu uw tickets via www.hetvoetlicht.com of telefonisch 06 - 8113 8114. De toegangsprijs is € 12,- en voor CJP/65+ en donateurs € 11,- en is inclusief ticketkosten, garderobekosten en een kopje koffie of thee voor aanvang van de voorstelling. Gaat u niet zo graag meer 's avonds de deur uit? Nieuw is dat Het Voetlicht naast de gebruikelijke vrijdag- en zaterdagavonden nu ook op zondagmiddag een voorstelling speelt en wel op zondagmiddag 11 november om 14:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant