Mendy van Veen speldt de koninklijke onderscheiding op bij Jacqueline van den Akker. (foto's Astrid Abbing)
Mendy van Veen speldt de koninklijke onderscheiding op bij Jacqueline van den Akker. (foto's Astrid Abbing)

Koninklijke onderscheiding voor Jacqueline

Actueel 2.152 keer gelezen

Donderdag 27 september werd Jacqueline van den Akker, onder ander vrijwilligster bij de Senioren Soos Ypenburg, verrast door interim stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Bij koninklijk besluit kreeg Jacqueline voor haar vele verdiensten als vrijwilligster benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, waarna Mendy de versierselen op speldde.

De middag begon met de theatervoorstelling 'Waar blijft de tijd?' van theatergroep Mooi Weer. Ruim 50 senioren waren hiervoor naar het Piet Vink Centrum gekomen. Met een humoristische voorstelling werd het publiek meegenomen naar de jaren '50. De liedjes uit de oude doos zorgden voor een feest van herkenning en werden enthousiast meegezongen. Tijdens de pauze genoten de senioren van een advocaatje met slagroom. Voor aanvang van het tweede deel van de voorstelling betraden ook familie en vrienden van Jacqueline de zaal, wat haar compleet verraste. Want nagenoeg iedereen in de zaal was op de hoogte van wat er ging gebeuren, behalve Jacqueline zelf.

Na afloop van de voorstelling was het podium voor Jacqueline 'in de hoofdrol'. Gezeten in een grote fauteuil werd Jacqueline door Mendy van Veen en in het zonnetje gezet. Niet alleen voor haar jarenlange inzet van de Senioren Soos op Ypenburg, maar ook voor haar inzet voor het Bewonersplatform Ypenburg en bewonersorganisatie Singels. Daarnaast is zij actief in het bestuur van Jeu de Boule vereniging Midi en Stichting ILSY. Momenteel werkt zij, samen met vrijwilligers uit het stadsdeel Leidschenveen Ypenburg aan de seniorendag die 10 november in de agenda staat.

De lovende woorden brachten Jagcueline duidelijk in verlegenheid en maakten haar sprakeloos. Iets wat zij in het dagelijks leven zelden is. Na afloop werd er voor familie, vrienden en natuurlijk de dames en heren van de Soos een uitgebreid buffet geserveerd in de Curtiss Corner. De huiskamer van Ypenburg waar op dinsdag en vrijdag de Soos bijeenkomt. Er werd nog lang over deze bijzonder middag nagepraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant