Afbeelding

Open Dag politie en brandweer

Actueel 3.413 keer gelezen

Volgende week zaterdag 22 september is er tussen 10.00 en 16.00 uur weer een 112 Veiligheidsdag in Pijnacker-Nootdorp. Deze dag word georganiseerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp, de brandweer en de politie.

De dag wordt groots opgezet met onder meer medewerking van de Koninklijke Marine die een klimwand van tien meter hoogte plaatst en een hindernisbaan aanleggen. Hier kan de jeugd onder toezicht van Mariniers zich lekker uitleven.

Ook plaatsen ze een brugsimulator waarbij de jeugd zelf een marinevaartuig kan besturen. Dan plaatst de Koninklijke Luchtmacht een crashtender (grote bluswagen voor vliegtuig branden), de Koninklijke Landmacht met een YPR pantservoertuig, omstreeks 13.00 uur zal er, indien beschikbaar, een traumahelikopter landen.

Verder is er medewerking van de RET en de HTM waarbij hun boa's ook demo's zullen geven. Tal van objecten zijn aanwezig: een persoonscelwagen, een strandjeep, BOB-voertuigen, het verkeershandhavingsteam met radarauto en bus voor alcoholcontroles, Engelse en Amerikaanse politievoertuigen, diverse nieuwe politievoertuigen van de Landelijke Eenheid met controlevoertuigen voor vrachtwagencontroles.

Rijkswaterstaat, de Wegenwacht, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland, de dierenpolitie, Bureau Vrijwilligers, de Jeugdbrandweer, de brandweer zelf uiteraard, de gemeentelijke handhaving. Het is te veel op te noemen. In de hal van de brandweerkazerne staan weer veel kraampjes van diverse partners. In de Telstarkrant komende woensdag een voorbeschouwing met de organisatoren!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant