De stakende leerkrachten zingen de 102-jarige mevrouw Van der Heijden toe.
De stakende leerkrachten zingen de 102-jarige mevrouw Van der Heijden toe.

Stakende leerkrachten nuttig bezig

Actueel 2.982 keer gelezen

De leerkrachten van de Jozefschool in Nootdorp en De Tweemaster in Pijnacker doen vandaag, woensdag 12 september, mee met de landelijke estafettestaking die sinds vorig jaar gaande is.

Het doel is: meer financiële middelen voor het basisonderwijs, betere salariëring en betere arbeidsvoorwaarden, zodat leerkracht worden en zijn weer aantrekkelijk worden. "Meer handen in de klas." Dat is nog belangrijker dan de salariëring ook al moet die ook hoger worden. Door de relatief lage salarissen en de hoge werkdruk is het beroep van basisschoolleerkracht zo onaantrekkelijk geworden, dat er in het hele land een groot tekort is. Op veel scholen is het allemaal heel krap aan geregeld: zodra zich een leerkracht ziek meldt, zijn er grote problemen.

De regering heeft al het een en ander gedaan, zoals het verhogen van de salarissen, maar het is nog niet voldoende, aldus een groep leerkrachten van De Tweemaster en de Jozefschool, woensdag 12 september bij woonzorgcentrum Veenhage. Op hun stakingsdag gingen ze de bewoners bezighouden door koffie met ze te drinken en door mee te doen met het gymuurtje onder leiding van Annelies van der Ham.

Er ontstonden in de koffiezaal meteen leuke gesprekken. Tineke van Buijtene-Van Gent van De Tweemaster ontmoette Freek en Bep Kuiper, Delftenaren die zeven maanden geleden in Nootdorp zijn komen wonen. Ze kwamen er al pratend achter dat ze voorheen op dezelfde camping in De Hertenkamp hebben gestaan. Toen was er meteen een klik en een mooie gezamenlijk gespreksthema. Freek en Bep vonden het prachtig om even wat ouwe koeien uit voormalige Delftse slootjes te vissen.

Voordat de docenten gingen koffiedrinken, praten en gymmen, bezochten ze de verjaardag van de 102-jarige mevrouw Van der Heijden-Strik om daar wat verjaardagsliedjes te zingen. Dit spontane bezoek werd bijzonder op prijs gesteld. Een van de docenten benadrukte nog even dat 'hij' met volle overtuiging leerkracht is en blijft, gewoon omdat het schitterend werk is. "Je hebt alleen zo veel kinderen in de klas die om de een of andere reden extra aandacht nodig hebben dat je het in je eentje niet redt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant