Uiteraard werd de kaasmarkt op de Markt bezocht.
Uiteraard werd de kaasmarkt op de Markt bezocht.

Wens echtpaar Muit vervuld

Actueel 2.315 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het doel van Ouderendag Pijnacker-Nootdorp is om wensen van ouderen in vervulling te laten gaan. Wensen van ouderen die niet meer zo mobiel zijn of weinig familie of relaties hebben. Zo wilde echtpaar Muit uit Pijnacker nog eens de kaasmarkt in Gouda bezoeken. Sandra Haket zorgde met vriendin Marleen dat deze wens in vervulling ging. Met de rolstoelbus van De Zonnebloem gingen zij met het echtpaar Muit op bezoek in Gouda.

De heer en mevrouw Muit hebben vroeger een aantal jaren in Gouda gewoond. Zij wilden heel graag nog eens terug om daar te kijken. Erg leuk was het dat zij ook nog bekenden van vroeger tegenkwamen waar ze even mee konden bijpraten. Het was deze donderdag, braderie, markt en kaasmarkt, dus erg druk in Gouda. Ze waren verbaasd dat er zoveel mensen op de been waren.

Uiteraard werd de kaasmarkt op de Markt bezocht en rondgewandeld in de straatjes rondom de Markt. Ook zijn ze nog even in de Sint Janskerk geweest. Koffie met gebak in een restaurant met uitzicht op de Markt en poffertjes eten bij een kraam vormden de afsluiting van het bezoek.
Het echtpaar heeft het erg leuk gevonden. De autorit naar Gouda was al verrassend omdat ze onderweg veel veranderd zagen. Veel nieuwbouw ten opzichte van vroeger. Als dank voor het gezellige uitje kregen Sandra en Marleen van de heer en mevrouw Muit Goudse stroopwafels, gekocht bij een winkel waar zij vroeger zelf ook graag kwamen.

Met de rolstoel
Mevrouw Muit was blij dat Sandra en Marleen de rolstoel van de heer Muit konden duwen. Hoewel de rolstoel elektrische ondersteuning heeft, was het vanwege de ongelijke straatjes in Gouda nog erg zwaar om de rolstoel te duwen.

Kleine moeite, groot plezier
Sandra vertelt over haar betrokkenheid bij Ouderendag Pijnacker-Nootdorp. 'Via de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging ben ik in contact gekomen met Saskia Gelauff van het plaatselijk comité. Saskia vroeg of ik misschien in mijn netwerk nog iemand wist die de wens van echtpaar Muit kon vervullen. Omdat de kaasmarkt dit jaar allen nog in augustus plaatsvindt, hebben Marleen en ik onze agenda's leeggemaakt en tijd gemaakt om met de familie Muit naar Gouda te gaan. In het kader van kleine moeite, groot plezier hebben wij ook enkele gezellige uurtjes beleefd in Gouda. Met dank overigens aan de Zonnebloem voor de rolstoelbus.'

Meehelpen?
Wilt u als vrijwilliger ook meehelpen om wensen te vervullen? Stuur dan een mail naar: pijnacker-nootdorp_ouderendag@ouderenfonds.nl . U kunt ook bellen naar 015 – 36 92 812. Samen met u bekijkt het plaatselijk comité aan welke wens u kunt meewerken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant