Orlando Boldewijn op een foto van een paar jaar geleden.
Orlando Boldewijn op een foto van een paar jaar geleden.

Moeder Orlando: "Er zal gerechtigheid komen!"

Actueel 2.376 keer gelezen

Nootdorp/Rotterdam - De moeder van Orlando Boldewijn blikt in een emotioneel Facebookbericht terug op een diepe periode van rouw. Haar 17-jarige zoon werd precies een half jaar geleden levenloos gevonden in het water van de Blauwe Loper in Ypenburg.

"Vandaag precies een half jaar geleden hebben we definitief afscheid van je moeten nemen. Ik heb een week lang naast je lichaam gezeten, ik weet dat je er niet meer bent", schrijft ze. "Acht dagen lang heb ik in je kamer gezeten voor het raam. In de hoop dat je aan zou komen lopen en de nachtmerrie ten einde zou komen, maar diep in mijn hart wist ik dat je niet terug zou komen."

Ze richt zich ook tot de man die Orlando voor het laatst levend heeft gezien. "Hij verklaarde al die tijd dat hij je had afgezet en niet meer had gezien, tot hij gearresteerd werd en in de cel zat. Toen pas heeft hij verklaard dat hij je toch nog gezien heeft. Onbegrijpelijk dat hij nog acht dagen op zijn bootje heeft gevaren en heeft gevist in het water waarvan hij wist dat jij daar lag."

De verdachte werd na drie dagen weer vrijgelaten, maar verklaarde tijdens het verhoor wel dat hij Orlando in het water heeft gezien, maar hem niet heeft geholpen. De moeder van Orlando gelooft dit niet. "Dit verhaal zal niet stoppen met het afsluiten van het onderzoek. Er zal gerechtigheid komen...", besluit ze. Advocaat Sébas Diekstra laat namens de familie weten dat hij binnenkort meer duidelijkheid verwacht van het Openbaar Ministerie.

- Facebookcitaten zijn met toestemming van de moeder van Orlando geplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant