Afbeelding

Dit weekend afwijkend vliegverkeer RTHA

Actueel 3.413 keer gelezen

Regio - Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september zijn er verschillende evenementen op en rond Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport. Het afwijkende vliegverkeer deze dagen kan aanleiding geven tot vragen.

Dit weekend vinden in Rotterdam de jaarlijkse Wereldhavendagen plaatst. Tijdens de Wereldhavendagen vinden er (onder meer) meerdere demonstratievluchten plaats met helikopters boven de Maas ter hoogte van de Wilhelminapier en de Willemskade. Een deel van deze demonstratievluchten zal vanaf Rotterdam The Hague Airport starten. Bij deze demonstratievluchten kunnen ook helikopters gebruikt worden die groter zijn dan de helikopters die normaal van de luchthaven gebruik maken. Het betreft hierbij onder meer een NH-90 maritieme helikopter van het Defensie Helikopter Commando.

Historische rondvluchten
Daarnaast organiseert de Dutch Dakota Association het komende weekend rondvluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport boven de Biesbosch en Haaglanden met een DC-3. De DC-3 is een ouder (twee motorig propeller) vliegtuig van rond de Tweede Wereldoorlog en kan opvallen door zijn afwijkend, zwaarder motorgeluid. Zowel op zaterdag als op zondag zijn twee rondvluchten gepland. Daarnaast wordt het vliegtuig zaterdagochtend naar Rotterdam gevlogen en zondagmiddag weer terug. Deze vluchten zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden. Meer informatie kunt u vinden op de website van Dutch Dakota.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant