Mandy stapt op de step om te strijden tegen de ziekte Alzheimer.
Mandy stapt op de step om te strijden tegen de ziekte Alzheimer.

Mandy stept tégen Alzheimer van Vaals naar Pijnacker

Actueel 1.681 keer gelezen

Pijnacker - Mandy Kreuger-Zwartjens (31) uit Pijnacker rijdt op woensdag 22 augustus vanaf het Drielandenpunt in Vaals op een step naar haar woonplaats terug. De sportieve Pijnackerse wil een grote berg geld ophalen voor onderzoek naar dementie en Alzheimer.

Haar vader Henk (64) kreeg drie jaar geleden de diagnose Alzheimer. "We gaan ieder jaar naar Elburg", vertelt Ingrid, de vrouw van Henk en moeder van Mandy. "Op een gegeven moment werd Henk onrustig en was hij erg vermoeid. Hij vroeg of ik verder wilde rijden en eigenlijk heeft hij daarna nooit meer achter het stuur gezeten." Henk meldde zich bij de huisarts en na enkele maanden werd duidelijk dat hij lijdt aan Alzheimer. Voor Ingrid en haar dochters Patricia en Mandy was dat een behoorlijke klap, maar ze blijven positief. "Wel stuit ik vaak op een muur van onbegrip, want mensen hebben veelal geen idee wat de ziekte inhoudt."

Henk te midden van zijn dochters.

Henk komt veel in het VU medisch centrum in Amsterdam om nieuwe medicijnen te testen. "Mijn vader doet dit niet voor zichzelf, maar voor de volgende generatie", zegt Mandy trots. "Over deze rotziekte is nog veel te weinig bekend en daar moet verandering in komen", vindt ze.

Woensdag 22 augustus stapt ze daarom op een step om van Vaals naar Pijnacker te steppen. Een tocht van ruim 240 kilometer. Op haar werk bij uitvaartorganisatie de Laatste Eer heeft ze al 1630 euro opgehaald, maar daar kan natuurlijk nog veel meer bij. "Ik hoop dat heel Pijnacker-Nootdorp doneert voor een toekomst zonder Alzheimer", besluit ze.

Henk zal overigens samen met zijn andere dochter Patricia de laatste vijftig kilometer meefietsen met Mandy. "In haar woonwijk Keijzershof zal de binnenkomst niet onopgemerkt voorbij gaan", verklapt Ingrid alvast. Wordt vervolgd dus!

> Doneren kan hier!

> Bekijk hier de persoonlijke pagina van Mandy.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant