Afbeelding

Kortebaan gaat niet door

Actueel 5.917 keer gelezen

Nootdorp - De organisatie van de kortebaan Nootdorp heeft alsnog besloten om de koers dinsdag over De Poort te annuleren. De verwachte temperaturen zijn zo hoog dat koersen onmogelijk is. Eerder werd dit seizoen ook de kortebaan in Voorschoten afgelast vanwege de hitte. Onder andere Eerlijk Alternatief en de Partij voor de Dieren waren fel tegenstander van de koers in hoge temperaturen.

"De te verwachten temperatuur tijdens het transport van de paarden en de kortebaan zelf is te hoog om het welzijn van de paarden te garanderen. Bovendien wordt er voor smogvorming gewaarschuwd", legt voorzitter Marcel Knijnenburg van de Stichting Kortebaan Nootdorp uit. Woensdag 3 oktober wordt genoemd als nieuwe datum.

Overleg
"We betreuren het zeer dat we de koers in overleg met alle betrokken partijen hebben moeten afgelasten, maar we hebben geen andere keuze", vervolgt Knijnenburg die hoopt later in het seizoen alsnog de kortebaan te kunnen houden. De organisatie heeft een aanvraag voor een nieuwe datum ingediend bij de Kortebaanbond. De Ponybrunch in Winkelcentrum Parade gaat wel door. De aanvang hiervan is 10.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant