Pijnacker anno 2018.
Pijnacker anno 2018.
Ingezonden

Pijnacker, het 'vergeten gat' van Nederland

Algemeen 4.638 keer gelezen

Geografisch gezien ligt Pijnacker redelijk centraal in de randstad van Nederland. Gelegen tussen grote steden als Den Haag, Zoetermeer, Delft en Rotterdam is Pijnacker geen 'vergeten gat' dat alleen maar bereikbaar is met onverharde grindpaden. Je kan de snelweg binnen tien minuten bereiken en met de metro ben je binnen vijftien minuten in het centrum van Den Haag en Rotterdam.

Je zou denken dat alles hier voldoet aan de de normen van de randstad. Tot mijn grote verbazing heb ik al jaren (bijna) geen internet op mijn mobiele telefoon in Pijnacker-Zuid! Ik moet soms gebruik maken van 'EDGE'. EDGE is een aantal GPRS-verbindingen die gebundeld wordt. Daardoor is het sneller dan GPRS, maar nog altijd langzamer dan 3G. Oftewel, bijna terug naar het jaar dat we ons druk maakten om het millennium. Terug naar de tijd dat we nog massaal in telefoonboeken bladerden en onze kinderen speelden met Pokémon-kaarten. Toen we nog blij waren met vierkante Nokia's.

Maar we moeten tegenwoordig wel torenhoge rekeningen betalen aan telefoonmaatschappijen voor netwerken die simpelweg niet naar behoren werken. Pijnacker, het 'vergeten gat' van Nederland!

Naam en adres bekend bij de redactie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant