Afbeelding

Goedkoper hypotheekadvies kan zeker wel

Algemeen 863 keer gelezen

Finzie bewijst al ruim een jaar dat hypotheekadvies veel goedkoper kan dan veel grote partijen je willen laten geloven. Door efficiënt te werken met het serviceteam, slimme technieken in te zetten en niet op dure locaties te zitten, kunnen de financieel coaches van Finzie meer mensen helpen in minder tijd. Daardoor rekenen de coaches van Finzie tot soms wel de helft van de adviesprijs!

Veel grote partijen vragen nog steeds veel geld voor het financiële advies dat ze geven. Dat komt doordat ze nog dezelfde prijzen hanteren als toen zij nog provisie ontvingen. Ze zijn zo gewend geraakt aan deze prijzen, dat ze niet minder wíllen vragen. Soms adverteren ze met lagere tarieven, maar wanneer je daar aan tafel zit, moet je voor elk extraatje of bijzonder geval bijbetalen. Bijvoorbeeld wanneer je met zijn tweeën een huis koopt of een overlijdensrisicoverzekering erbij wilt. Zo komen deze partijen alsnog op hun gebruikelijke dure tarief uit. Helaas accepteert de consument dit nog vrij vaak en kunnen deze partijen daardoor hoge bedragen blijven vragen. Hier komt gelukkig wel steeds meer verandering in. Consumenten worden mondiger omdat ze prijzen kunnen vergelijken. Daardoor zien zij steeds vaker dat all-in hypotheekadvies zoals bij Finzie veel goedkoper is. Online kan je ook voordelig een hypotheek afsluiten. Dat maakt de verschillen in de prijzen voor hypotheekadvies en het regelen van een hypotheek nu enorm.

Online financiële producten versus advies
Consumenten kunnen de meeste financiële producten online afsluiten, zonder de tussenkomst van een adviseur. Dat lijkt in eerste instantie goedkoper, maar dat kan heel duur uitpakken. Shariff Roling, financieel coach bij Finzie: "Mensen kiezen bijvoorbeeld renteperiodes die niet handig zijn of een product dat helemaal niet bij hun situatie past. Mensen denken dat het goed is, maar kunnen door gebrek aan kennis verkeerde keuzes maken en daardoor in de problemen raken." Wanneer consumenten een financieel product kopen, zijn ze vaak goedkoper uit als ze een adviseur inschakelen. Zeker wanneer ze meerdere jaren aan een product vastzitten, want een adviseur berekent het financiële plaatje over de gehele periode en houdt rekening met toekomstige risico's. Daarbij kost een financieel coach van Finzie soms net zoveel als online advies! Terwijl mensen bij Finzie net zoveel kopjes koffie kunnen komen drinken en vragen kunnen stellen aan de coach als nodig is om de hypotheek rond te krijgen. Daardoor komt de consument met een adviseur minder snel voor dure verrassingen te staan.

Finzie Delft
Delftechpark 11
2628XJ Delft

Delft@finzie.nl
Tel 06-82332244

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant