Nur Aljawahiri, Fleur Stam, Fabi van der Struif, Alyana Taytelbaum, Jaydah Taytelbaum, Tessa Neeskens, Aisha Korenhof, Femme van den Houten, Isa Krom, Kris Timmermans, Luna Schipma, Isa Soeterbroek, Mirthe van Koppen, Shelly Noorlander, Chavely Pinoza Kali en Quinty Struijk.

Talententeam DSVP U14 wint Europa League

Sport 3.919 keer gelezen

DSVP U14 speelde afgelopen zondag in het Mandenmakers stadion in Waalwijk de finale van de Europa League tegen de meiden van ADO den Haag. De Europa League is een competitie georganiseerd door Girls Soccer Nederland met de beste meiden teams uit België, Duitsland en Nederland voor meiden onder de 14 jaar. DSVP speelde deze competitie met geselecteerde meiden uit de O15 en O13.

De weg naar de finale begon tegen het Belgische KAA Gent die met 2-3 werd verslagen. Voor de tweede wedstrijd moest er worden afgereisd naar Duitsland en waren de leeftijdsgenoten van Borussia Mönchengladbach de tegenstander. DSVP hield door een 2-2 gelijkspel een punt over aan de reis naar Duitsland. Hierna waren er enkel nog winst partijen voor de blauw brigade van Soeterbroek en Van der Struif. Sparta / JVOZ werd verslagen met 4-2 en FC Eindhoven met maar liefst 5-0. Ook SC't Gooi 2-0 en het sterke Woezik werd met 2-1 verslagen. Voor de laatste wedstrijd voor de finale moest tegen Alliance 22 gespeeld worden en deze wedstrijd eindigde 5-0 voor DSVP U14 en was de finale een feit!

Topprestatie
Dus op naar Waalwijk. Er was door de club een bus geregeld en waren mooie finale shirts. Na verkenning van het stadion en kennismaking met de tegenstander begon de finale. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. ADO had zeer technische speelsters en DSVP en combinatie van techniek en fysieke kracht. In een gelijk opgaande wedstrijd waren de betere kansen voor DSVP via Luna Schipma, Nur Aljawahiri en Isa Soeterbroek maar de goals bleven helaas uit. In twee de helft kreeg DSVP een vrije trap op 20 meter afstand van het doel die door Nur Aljawahiri prachtig werd ingeschoten. Deze stand bleef lang op het scorebord tot 5 minuten voor tijd ADO via een prachtige aanval de 1-1 maakte. Verlengen dus, maar na 30 extra minuten stond het nog steeds 1-1. Dus penalty's... de DSVP meiden Nur Aljawahiri, Alyana Taytelbaum, Jaydah Taytelbaum en Fleur Stam miste niet en ADO wel tweemaal waardoor DSVP de winnaar is geworden van de Europa League U14 seizoen 2017 - 2018. Een topprestatie!