Afbeelding

Dobbe Lentefestival drama voor broedende vogels en natuur

Actueel 5.621 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Stichting Pijnacker-Nootdorp Marketing, waar de gemeente Pijnacker-Nootdorp deel van uitmaakt, organiseert in het natuur- en recreatiegebied de Dobbeplas een feest met luide muziek en een megalasershow. Dat feest vindt plaats precies tijdens het broedseizoen. De Partij voor de Dieren wil in een dergelijk gebied geen verstoring van de rust en de stilte.

De partij heeft er opnieuw schriftelijke vragen over gesteld. Uit antwoord op eerdere vragen bleek dat het gemeentebestuur toen niet kon beoordelen of (onderdelen van) het feest vanwege het broedseizoen in strijd zijn met de Natuurbeschermingswet. Het gemeentebestuur zou dit laten onderzoeken door middel van een ecologisch onderzoek. De partij wil weten wat er uit het onderzoek is gekomen en of er een vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming is afgegeven. Als die vergunning ontbreekt, maar wel verplicht is, dan wil de Partij voor de Dieren dat de gemeente handhavend optreedt tegen de organisatoren.

Een probleem hierbij is dat de gemeente medeorganisator is en er in dat geval sprake kan zijn van belangenverstrengeling. De partij wil daarom weten of het gemeentebestuur ook vindt dat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling en hoe de gemeente dit beoordeelt. Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp, Carla van Viegen: "De Partij voor de Dieren wil niet dat onze natuur- en recreatiegebieden worden verpretparkt. Rust en stilte moeten de norm zijn in deze gebieden. Bovendien is het feest gepland precies tijdens het broedseizoen, waarbij zelfs gedeelten van de Dobbeplas zijn afgesloten vanwege de bescherming van broedende dieren. Een dergelijke verstoring van dieren is voor de Partij voor de Dieren onacceptabel."

Het feest wordt gehouden onder het mom van "Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp", maar betekent een regelrechte ramp voor vogels, hazen en kleine dieren bij de Dobbeplas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant