Afbeelding

Klachten over uploaden tipformulier politie.nl

Algemeen 1.857 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Oud-Tweede Kamerlid en cyberexpert Astrid Oosenbrug is geschrokken van mogelijk technische fouten met het zogenoemde tipformulier op de website politie.nl. Verslaggever Martijn Mastenbroek publiceerde vandaag een verhaal over strubbelingen met de website. Rechercheurs zouden belangrijke bestanden niet kunnen downloaden.

Deze week heeft de redactie van Telstar Online waardevolle informatie doorgestuurd naar het zogenoemde Grindr-team dat onderzoek doet naar de dood van Orlando Boldewijn. Een deel van deze informatie is helaas nooit aangekomen op de burelen van het onderzoeksteam. Op een speciale pagina over de zaak Orlando Boldewijn op politie.nl bestaat de mogelijkheid om bijlagen zoals foto's mee te sturen. "Dit hebben wij gedaan, maar deze bestanden konden niet geopend worden", vertelt Mastenbroek. 

Een politiemedewerker bevestigde tegenover Mastenbroek dat er technische problemen zijn met het openen van bestanden. "Ik was in de veronderstelling dat het een incident was, maar vandaag kreeg ik maar liefst drie klachten van tipgevers die in de zaak Boldewijn allemaal dezelfde problemen hebben ondervonden", aldus de lokale verslaggever.

Astrid Oosenbrug schrijft op Twitter: "Dit lijkt me reden genoeg voor een degelijk onderzoek." De bekende PvdA-politica en begeleidster van een groep ethische hackers heeft haar collega's in de Tweede Kamer op de hoogte gebracht van de kuren met het tipformulier. "Wat als iemand anoniem belangrijke informatie heeft opgestuurd, dit niet juist is aangekomen en niet meer te benaderen is?", zo vraagt Mastenbroek zich af op zijn website waar hij de zaak Orlando Boldewijn op de voet volgt.

Lees hier het blog "Technische problemen tipformulier politie.nl"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant