Afbeelding

Gemeente Pijnacker-Nootdorp moet meehelpen verlagen CO2-uitstoot

Algemeen 2.171 keer gelezen

Gemeenten kunnen, als ze slimme maatregelen nemen, tenminste een derde van de CO2-uitstoot van Nederland beïnvloeden. Dit blijkt uit een recent onderzoek van onderzoeksbureau De Helling, het onderzoeksbureau van GroenLinks.

Progressief Pijnacker-Nootdorp vindt dat ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp meer kan doen voor het klimaat. De gemeente heeft ambities uitgesproken en plannen gemaakt om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Progressief Pijnacker-Nootdorp, opgericht door de afdelingen van GroenLinks en PvdA, wil dat onze gemeente al in 2030 energie neutraal wordt en daarmee onze CO2 uitstoot minimaliseren.
Marieke van Bijnen, lijsttrekker van Progressief Pijnacker-Nootdorp: 'We moeten echt flinke stappen zetten om onze verantwoordelijkheid voor dit probleem te nemen. Dus als je het klimaat een warm hart toedraagt, ga dan vooral klimaatvriendelijk stemmen op 21 maart!'

Duurzamer maken van onze gemeente is goed voor het klimaat, de investeringen verdienen zichzelf terug en het levert werkgelegenheid op. Zo kan Pijnacker-Nootdorp bijvoorbeeld het isoleren van woningen stimuleren en nieuwe woonwijken zonder aardgas aanleggen, kiezen voor duurzaam vervoer, ruim baan geven aan de fiets en OV. Dan maakt de gemeente lokaal het verschil voor klimaat. Progressief Pijnacker-Nootdorp: een warm hart voor het klimaat!

Kijk voor meer informatie op progressiefpn.nl.

- advertentie -

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant