Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Getuigenoproep Orlando Boldewijn in het Pools

Actueel 4.154 keer gelezen

Nootdorp - De oproep voor getuigen in de zaak van Orlando Boldewijn is op initiatief van een aantal inwoners en verslaggever Martijn Mastenbroek vertaald naar het Pools.

In het onderzoek naar de dood van de zeventienjarige Orlando in de Haagse wijk Ypenburg, is de politie nog steeds op zoek naar een groepje vissers die op zondag 18 februari aan het vissen was bij de Blauwe Loper aan de Böttgerwater. 

"Onlangs bereikte mij het nieuws dat er mogelijk ook regelmatig wordt gevist door mannen met een Oost-Europese, dan wel Poolse nationaliteit. Mogelijk hebben zij de getuigenoproep volledig gemist. Ik heb daarom met behulp van een Facebookgroep het officiële persbericht van de politie laten vertalen", vertelt Mastenbroek. Op zijn persoonlijke website besteedt hij veel aandacht aan de zaak.

"Mijn speciale dank gaat uit naar Szymon Rogalski voor het razendsnelle vertaalwerk en een bekende ondernemer uit Pijnacker die bereid was het bericht onder zijn Poolse connecties te delen", aldus Mastenbroek.

Klik HIER voor de Poolse versie van het persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant