Bloemen en eeuwige roem.
Bloemen en eeuwige roem.

Duizendste reparatie Repair Café Pijnacker-Noord

Actueel 1.375 keer gelezen

Na ruim drie jaar kon onlangs de duizendste reparatie in het Repair Café Pijnacker-Noord worden uitgevoerd. Dat betekent dat het Repair Café toch wel in een héél grote behoefte voorziet.

Tijdens een gewone maar drukke en geanimeerde ochtend met als thema De Poppendokter werd de duizendste reparatie verricht aan een TV toestel. Deze TV werd gebracht door Nikita Ligtvoet-van Ekeris met haar zoontje. Ze was zeer verrast toen ze door voorzitter Bart Ennema en poppendokter Marjolijn Schaap gefeliciteerd werd met bloemen en een taart. Haar probleem was: "De TV doet het niet". Na doormeten door de vrijwilligers bleek dat de voeding was bezweken.

Nikita kreeg een lijstje met de nodige condensatoren die ze moest kopen op een adres. De volgende keer kan ze terug komen met de onderdelen. Die worden dan in de TV gesoldeerd en hij zal het weer doen. Zo gaat dat bij het Repair Café: meer dan de helft van de reparaties lukt meteen volledig, een kwart lukt gedeeltelijk of in twee stappen en een kwart gaat nooit lukken. Al met al gaat het dus heel vaak goed. Dit zal ook de oorzaak zijn van het grote enthousiasme van de klanten die de leuze goed kennen: Weggooien, mooi niet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant