Oliveo sluit aan bij de middenmoot in 2e klasse

Sport 935 keer gelezen

Met het zelfvertrouwen van OLIVEO zit het momenteel wel goed. De ploeg van trainer De Mooij wist vorige week een knappe overwinning te pakken tegen koploper Groenweg. Het vervolg moest dan komen tegen en bij Slikkerveer. De vertrouwde namen stonden weer op papier echter waren het de wissels die dit keer opvielen. A-junioren Gerald en Lars namen plaats op de bank waarbij eerstgenoemde zijn officiële debuut voor het 1e elftal wist te maken.

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Leon Woutersen, Gerben Pels, Dewie van Wichen, Ludo van Adrichem. Lex Visser (Gerald Lagrand), Mark Milolaza, Robbert Brouwer. Wessel Kleij, Joey Klijn, Steven Vloemans.

Door het koud aanvoelende weer leken de spelers van OLIVEO niet helemaal wakker te zijn in de openingsfase. Het was Slikkerveer dat het spel dicteerde en de Oliveanen naar achter drongen. Het was wachten op een vroege goal maar die bleef uit. Na 15 minuten voetballen leek OLIVEO wakker te worden en ging het beter spelen. Zowel Klijn als Milolaza waren dicht bij de openingstreffer maar faalde in de afronding. Ditmaal kon een goal voor OLIVEO niet uitbleven en was het Klijn die in de 30e minuut raak schoot. Een goeie aanval over rechts werd voorgegeven door Kleij waarna Klijn beheerst de bal richting de kruising plaatste.

De 2e helft had een soortgelijke opening als het begin van de wedstrijd, maar het was wel OLIVEO dat een grote kans kreeg via Klijn. OLIVEO verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en vond telkens doelman Van der Spoel op zijn weg. Aan de andere kant was het De Rotte die knap redde op een kopbal van dichtbij. De blauw-witte zebra's werden nog vaak gevaarlijk voor het goal van Slikkerveer. Zowel de doelman als het aluminium hield Slikkerveer in de wedstrijd en bleef het spannend. Slikkerveer leek niet te gaan scoren vandaag en ook OLIVEO was niet zorgvuldig in de afronding waardoor het bij 0-1 bleef.

Hierdoor heeft OLIVEO uit de laatste 5 duels 12 punten vergaard en plaatst zichzelf in de middenmoot. De komende wedstrijden kan OLIVEO goede zaken doen tegen directe concurrenten. Dit zal allereerst zondag zijn als het thuis WCR uit Rhoon ontvangt.