Afbeelding

Kinderzwerfboeken tijdens Sint Maarten

Actueel 2.765 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen zaterdag vierden de kinderen uit Klapwijk Sint Maarten. Ruim 200 kinderen trokken met hun (zelfgemaakte) lampionnen langs de deuren om aan te bellen bij de huizen waar een kaarsje brandde.

Na het zingen van een mooi Sint Maarten liedje werden de kinderen getrakteerd op iets lekkers. Speciaal dit jaar was de deelname van Jo's minibieb, het kinderzwerfboekstation aan de Anne Franklaan. Mede door alle donaties van onder andere de Spelletjes- en Boekenbeurs bij zwembad de Viergang en de speelgoedbeurs Harlekino was het mogelijk om alle kinderen te verrassen met een mooi ingepakt zwerfboek. Een grandioos succes!

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet.

Wat zijn zwerfboeken? Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat alle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven of start een Kinderzwerfboek-station. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de speciale zwerfstickers bestellen.

IMG_20171112_WA0020

P_20171111_143021_v_HDR_Auto

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant