Oliveo weet weer wat winnen is!

Sport 737 keer gelezen

Ondanks het verlies vorige week tegen TOGB was de sfeer nog steeds opperbest bij Oliveo. Zoals vorige week al geschreven lag het niet aan de inzet. De punten zouden dan vanzelf komen, en hier was dan ook alle vertrouwen in. Vanwege blessures moest trainer De Mooij zijn ploeg op 3 plekken wijzigen. Dit pakte niet nadelig uit want Concordia werd aan De Bras met 1-2 verslagen. Opvallend genoeg was het een linksback die voor de doelpunten zorgde.

Voor de warming-up kreeg Oliveo een kleine domper te verwerken toen bleek dat de shirts nat waren. In combinatie met het herfstige weer geen aangenaam vooruitzicht voor de spelers. Deze tegenslag sloeg gelukkig niet over op het spel want Oliveo ging goed van start. Het had veelvuldig de bal en wist de vrije man vaak te vinden aan de zijkanten. Concordia had het lastig met de opkomende backs en, de uitstekende spelende, Brouwer die veelvuldig diep ging. Het kwartje viel voor Oliveo een keer de goede kant op want het kreeg een penalty mee na een handsbal van Concordia. Specialist Kleij nam zijn verantwoordelijkheid en schoot hard binnen. De thee smaakte prima want de wedstrijd was onder controle en Oliveo had een voorsprong.

Hoe anders was het de tweede helft. Concordia drong Oliveo ver terug op eigen helft en werd steeds gevaarlijk. De thuisploeg schoof ook vaak een verdediger in waardoor het sterke middenveld de 1e helft plotseling in de problemen kwam. Concordia kwam dan ook verdiend op 1-1. Een indirecte vrijetrap in het strafschopgebied werd tot corner verwerkt welke via de kluts in het goal verdween. Hierna was Concordia dichtbij een voorsprong maar Oliveo bleef knokken en kon telkens nog een been of hoofd voor de bal gooien.

Zoals gezegd viel het kwartje de goede kant op voor Oliveo want het kreeg opnieuw een penalty. Kleij ging wederom achter de bal staan en schoot de bevrijdende 1-2 binnen in de 80e minuut. Via wat counters was de 1-3 ook nog mogelijk, maar het had ook zomaar 2-2 kunnen worden. Gelukkig was De Rotte een sta in de weg. Gezien het spelbeeld was een gelijkspel eerlijker geweest, maar daar heeft Oliveo nu logischerwijs maling aan. Eindelijk doelpunten en 3 punten!

Opstelling: Peter-Paul de Rotte. Wessel Kleij, Gerben Pels, Dewie van Wichen, Ludo van Adrichem. Stefan vd Griend, Mark Milolaza, Robbert Brouwer. Max Huurman (Pjer Bom), Frank van der Zwan (Joey Klijn), Steven Vloemans.