Afbeelding

Zeemanskorenfestival op het Raadhuisplein

Algemeen 1.507 keer gelezen

Shantykoor Schiehaven uit Pijnacker houdt zaterdag voor de zevende maal een groots en gratis toegankelijk "Zeemanskorenfestival" in het centrum van Pijnacker.

Vanwege het 10-jarig bestaan Shantykoor Schiehaven is het festival groot opgezet met 3 podia, 9 zeemanskoren en een kinderkoor, met als thema Duurzaam, Natuurlijk en Gezond. Shantykoor Schiehaven weet zich gesteund door donaties van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, lokale sponsors en de rond het festival gevestigde horecabedrijven. 

Maanden is er hard gewerkt om dit muziekfeest rond het centrum tot een succes te maken voor een ieder die van zeemansliederen houdt. Wederom is de organisatie erin geslaagd een aantal uitstekende koren vast te leggen. Gelijktijdig met het festival zijn er oude ambachten aan het werk, worden er ecologisch biologische geteelde groente getoond en is er aandacht voor duurzame energievoorzieningen. Ook is er een bassin met radiografisch gestuurde bootjes en een springkussen voor de jeugd.

De 10 koren die optreden tussen 12 uur en 16 uur 30 zijn;
Op het Hoofdpodium op het Raadhuisplein: Shantykoor Schiehaven en het kinderkoor De Zeebonkies van de Josephschool uit Pijnacker, Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam en Shantykoor Scheveningen uit Scheveningen; 
Op Podium2 op de hoek van de Kerkweg en de Oostlaan voor de Rabobank: Shantykoor De MoordtZangers uit Moordrecht, Shantykoor Albatros uit Rotterdam en Bataviakoor Lelystad uit Lelystad; 
Op Podium3 op het terras van "De Drie Heeren" aan de Oostlaan: Shantykoor 3xniks uit Heenvliet, Shantykoor IJgenweiss uit Berkel en Rodenrijs en Shantykoor Geen C te Hoog uit Zoetermeer.

De presentatie op het hoofdpodium is handen van Manuela Bijl. Iedereen is tussen 11.30 en 17.00 uur welkom om zich te laten meeslepen met de bekende liedjes van vroeger en van de hedendaagse nummers die door de deelnemende koren in een nieuw jasje zijn gegoten.

Over Schiehaven
In juli 2017 bestaat Shantykoor 'Schiehaven' tien jaar. Het koor is de afgelopen jaren mateloos populair geworden en niet meer weg te denken uit het dorp. Want waar een feestje is, daar zijn de mannen van Schiehaven. Het koor treedt gemiddeld twee keer per maand op, maar als ze willen, is er elke dag wel vraag naar een optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant