Afbeelding

Heb je naast een iPhone 7 nog wel een computer nodig?

Algemeen 1.048 keer gelezen

Smartphones zijn al jaren bezig met een grote opmars, dit vaak ten koste van traditionele digitale apparaten zoals de desktop computer en de laptop. Waar de verkoop van deze machines steeds verder afneemt, neemt de verkoop van smartphones een enorme vlucht. In veel landen slaan mensen zelfs de laptop of computer helemaal over en gebruiken alleen nog maar hun smartphone.

Dit vanwege een vaak slechte infrastructuur als het gaat over vast internet en wifi in het buitenland. Het neerzetten van telefoonpalen blijkt voor veel overheden een stuk makkelijker te zijn. In landen als China, maar ook in Kenia, wordt nu een enorme digitale inhaalslag gemaakt. Maar is het echt zo makkelijk om alleen nog maar een smartphone te gebruiken? Of is de ouderwetse computer toch nog belangrijk? 

iPhone 7
Aan de hand van misschien wel de beste telefoon van dit moment, de iPhone 7, is dit zonder meer te achterhalen. Aan de specificaties van dit toestel ligt het in ieder geval niet. De iPhone 7 heeft een werkgeheugen vanaf 2 GB, een opslagruimte vanaf 32 GB, een Quad core processor en een scherm van 4,7 inch. Bij de iPhone plus is dit zelfs 5,5 inch. Vergeleken met een normale computer is dit natuurlijk niet heel indrukwekkend. Een gemiddelde computer heeft bijvoorbeeld vele malen meer opslagruimte en is meestal ook een stuk sneller. 

iCloud
Toch kun je jezelf afvragen in hoeverre dat allemaal nog nodig is. De afgelopen jaren is namelijk het werken in de "cloud" aan een enorme opmars bezig. Apple, Microsoft, Google en nog vele andere bedrijven bieden gratis ruimte aan om online bestanden op te kunnen slaan. Dat kunnen zowel online documenten zijn zoals video's of foto's. Het grote voordeel hiervan is dat je ze niet fysiek op je telefoon hoeft op te slaan. Een klein geheugen, in combinatie met een normaal betaald abonnement op iCloud, zorgt ervoor dat je altijd genoeg ruimte hebt. Bovendien kun je de bestanden dan altijd bereiken en ben je niet gelimiteerd aan de fysieke aanwezigheid van je computer. 

Besturingssysteem
Daarnaast werken computers vaak met zware besturingssystemen, terwijl Smartphones en hun bijbehorende apps zo zijn ontwikkeld dat ze zo simpel mogelijk werken. Het enige waar je vaak tegen aan loopt is dat apps veel cachedata opslaan. Dit zijn bijvoorbeeld je zoekgegevens op de browser, maar ook je videovoorkeuren op Youtube. Deze data maken de apps gebruiksvriendelijker, maar belasten de telefoon ook zwaarder. 

Waar verslaat de iPhone 7 de PC?
Als het om zware prestaties gaat, is een computer zonder meer beter uitgerust dan een iPhone 7. Voor de meeste mensen is dit echter totaal niet belangrijk. Voor hen wegen de grote voordelen van een iPhone een stuk zwaarder. Vooral het feit dat je een smartphone altijd bij de hand hebt is erg belangrijk. Bovendien heeft een telefoon een aantal features die je bij een laptop niet of nauwelijks vindt. Dit zijn ten eerste de camera, maar ook de mogelijkheid om snel en makkelijk te communiceren en muziek af te spelen. Ook de mogelijkheden in de auto zijn veel groter.

Camera
Bij de iPhone 7 en zeker ook bij de 7 plus valt de camera erg op. Volgens Apple zelf is het de beste die ze ooit gemaakt hebben. In vergelijking met de iPhone 6 is de lens een stuk groter geworden, iets dat de kwaliteit van foto`s en video's enorm verbetert. Bij de iPhone 7 plus zijn er zelfs twee lenzen, waardoor je optisch kunt inzoomen met een minimaal verlies aan kwaliteit. Hierdoor is de iPhone 7 bijna een professionele camera waar je hele mooie foto's en video's mee kunt maken. Iets waar geen computer tegen op kan. Gelijk delen en automatisch opslaan is geen enkel probleem. Om het beste uit de iPhone 7 te halen is het wel aan te raden om wat goede accessoires voor de iPhone 7 te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een iPhone statief, of een selfiestick. Hiermee kun je jezelf duidelijk in beeld brengen. Ook goede software voor het bewerken van video`s en foto`s is natuurlijk belangrijk. Hiervan kun je vele voorbeelden vinden in de App store. 

Communicatie
Een iPhone 7 heeft bovendien ook een veel betere functionaliteit als het gaat om communicatie. Ten eerste kun je een telefoon nog altijd gebruiken om mee te bellen. Daarnaast staan inmiddels ongeveer alle communicatieapps, zoals Skype, hooguit nog als decoratie op de laptop of pc. De meeste mensen gebruiken deze alleen nog maar via hun smartphone. Daarnaast zijn de meeste apps, zoals Facebook messenger en WhatsApp volledig ontwikkeld voor gebruik op de smartphone. 

iPhone 7 oortjes
Ook voor communicatie is het echter belangrijk om wat extra accessoires voor de iPhone 7 te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de draadloze earpods. De iPhone 7 is de eerste telefoon zonder een vaste koptelefoonuitgang. De draadloze earpods zijn wat Apple betreft de toekomst. Daarmee heb je direct contact met de iPhone 7 en hoef je het apparaat niet eens uit je zak te halen om een gesprek aan te nemen. Wil je toch je normale iPhone 7 oortjes blijven gebruiken, dan kun je een speciale kabel kopen die een koptelefooningang biedt via de usb poort. 

In de auto
Een derde en laatste grote voordeel van een iPhone 7 kopen boven een normale computer, is het feit dat je hem tegenwoordig ook in de auto steeds meer en beter kunt gebruiken. Een groeiend aantal mensen heeft inmiddels zulke grote databundels dat ze de iPhone 7 kunnen gebruiken als navigatiesysteem en muziekdevice. Veel moderne radio`s bieden een usb ingang, of kunnen een directe Bluetooth connectie tot stand brengen. Voor veel forenzen is dit een grote ontwikkeling. Zo kun je helemaal zelf uitzoeken welke muziek je wilt horen en heb je ook geen duur navigatiesysteem nodig. Ook hiervoor heb je natuurlijk de nodige accessoires nodig. Zo is een autohouder voor de iPhone 7 onontbeerlijk, want anders heb je geen goed zicht op de navigatie. Daarnaast is het ook handig dat de accu niet helemaal leeg gaat. Dit los je simpel op met een autolader, waarmee je de iPhone 7 oplaadt via de sigarettenaansteker. 

Kantoor, films kijken en iPhone 7 hoesje
Er zijn tegenwoordig nog maar enkele dingen over die je niet met je smartphone kunt doen en waarvoor je echt een laptop of computer nodig hebt. Een van de weinige echt belangrijke toepassingen zijn de zogenoemde kantoormogelijkheden, zoals het schrijven van een document. Hiervoor heb je toch echt een toetsenbord nodig. Ook die kun je draadloos aan een iPhone 7 koppelen, maar ideaal is dat natuurlijk niet. Ook het bekijken van films is natuurlijk fijner op een groot scherm. Als derde is een iPhone 7 ook wat kwetsbaarder dan een grotere pc. Je moet dus een degelijk iPhone 7 hoesje kopen. 

Conclusie
Als je echter kijkt waar de meeste mensen hun digitale apparaten voor gebruiken, dan komen de meeste gebruikers niet verder dan berichtjes van een paar zinnen op Facebook en duren filmpjes op Youtube zelden langer dan vijf minuten. Het lijkt erop dat ons hele digitale leven meer en meer is aangepast op de mogelijkheden van de smartphone. Een iPhone 7 kopen, aangevuld met wat simpele accessoires biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Nou, tot ziens dan maar, laptop!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant