Afbeelding

Slordigheid troef tijdens wedstrijd DSVP

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker - Direct na de aftrap zette Spartaan'20 druk op het DSVP doel, gelukkig kwam DSVP daarmee veilig door de eerste minuten en bleek DSVP ook dreigend bij het doel van Spartaan'20 te komen zodat het geen eenrichtingsverkeer was.

In de 12e minuut werd de wedstrijd geopend door het eerste doelpunt. Door een oncontroleerbare terugspeelbal van een DSVP verdediger bleek een scherpe Spartaan '20 aanvaller dichtbij "op het vinkentouw te wachten op de fout" en die volgde, hij tikte zonder onzekerheid in het DSVP doel. Door een prachtig afstand schot maakte DSVP weer de 1-1, DSVP maakte zelfs de 1-2 door een slimme harde bal in de korte hoek.

Wat een luxe, maar wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd op dat moment. Zelfs de 1-3 was mogelijk. De open wedstrijd zorgde voor kansen aan beide zijde, de DSVP voorsprong was dus zeker geen garantie van de winstpunten. Kort voor het rustsignaal maakte Spartaan '20 de gevreesde 2-2. En dat was even slikken voor de adepten van trainer John de Letter. Na de hervatting, leek men bij DSVP in de reactieve modus te staan, Spartaan '20 kwam wederom op een voorsprong. 3-2. DSVP  wenste zich echter niet over te geven.

Het gaf nog eens gas en kwam, via een van richting veranderde voorzet van de voet van Wester Laaper op gelijke hoogte (3-3). En daar leek het bij te blijven.  Maar helaas. In de slotfase ging DSVP, wat schlemielig, toch nog onderuit. Na een inzet van de linkerkant, verdween de bal door een mooi uitgevoerde lob over de DSVP keeper voor de vierde maal van de middag in het DSVP-doel. Een slotoffensief van DSVP wist Spartaan '20 te overleven. "Niet verdiend die nederlaag" was de eensluidende mening in het DSVP-kamp. DSVP maakt mooie doelpunten maar geeft het te makkelijk weg.