Dames 1 van Oliveo Handbal in de warmloopshirts van sponsor L.C. Van Buytene & Zn.

Handbaldames blijven op koers

Sport 130 keer gelezen

Naaldwijk - De dames van Oliveo Handbal speelden zondag 13 maart de lastige uitwedstrijd tegen de reserves van Westlandia. Ze maakten het zichzelf wel moeilijk, maar wonnen uiteindelijk met 23-30. Met nog drie wedstrijden op het programma lijkt het kampioenschap in de hoofdklasse D te gaan tussen het Haagse WHC en Oliveo. Het team van coach André de Waal heeft een voorsprong van twee punten en in het laatste duel van de reguliere competitie treffen de twee kemphanen elkaar in Pijnacker op 9 april.

Tegen Westlandia speelde Oliveo vooral aanvallend slordig. Het stak te weinig energie in de voorbereiding, zocht te snel de cirkel op of rondde te gehaast af. Na een aarzelende start had Oliveo de dekking wel op orde. Na een gelijkopgaand eerste kwartier sloeg Oliveo na 8-8 een gaatje en met een comfortabele stand van 11-16 ging Oliveo de rust in.

De tweede helft lukte het Oliveo maar niet aanvallend de rust te krijgen om vanuit het samenspel tot doelrijke kansen te komen. Balverlies en technische fouten waren het gevolg van te snel af willen ronden. Westlandia profiteerde van het afwachtende verdedigen. Nu kreeg de opbouwrij meer kansen, maar keepster Kitty van Dam was in goede vorm; zij pakte met name enkele open kansen vanaf de cirkel.

Westlandia poetste de achterstand weg en leek bij 18-19 de wedstrijd te doen kantelen. Toch hield Oliveo voldoende grip op de wedstrijd. Nicole van Boles en Aniek van de Coevering  - met tien treffers goed op schot - zorgden voor meer afstand. Daarnaast onderscheidde Verena ten Hacken zich door de nodige aanvoer naar de cirkel. Lisette van der Werff speelde in de dekking een uitstekende wedstrijd. Tess van der Harst viel de eer te beurt de vijfhonderdste treffer van dit seizoen in de hoofdklasse te maken.

Handbalheren
Heren 1 van Edwin Hofland verloor in de tweede divisie nipt met 40-42 van koploper Olympia. Zondag 13 maart beperkte HS1 de schade tegen het Rotterdamse Snelwiek dat op de derde plaats staat met het verlies van 36-29. HA1 van coach Bas Waasdorp speelde een goede eerste helft tegen concurrent Volendam dat echter de tweede helft aanzette en met de winst van 26-18 de terechte zaalkampioen in de jeugddivisie werd. HA1 staat nu op een verdienstelijke tweede plek. Jeugdteam D1 gaat zaterdag 19 maart nog voor het kampioenschap.

Street Magic en NL Doet
Het was zaterdag een drukte van belang bij de Pijnackerse handbalclub. 's Ochtends waren er tv-opnames voor Street Magic. Goochelaars Rob en Emiel vermaakten de kinderen met hun show, terwijl op de achtergrond spannende wedstrijden bezig waren in Het Nest. Tegelijk schoonden leden en ouders in het kader van NL Doet de accommodatie op en werd alles klaargezet voor een hopelijk zonnig veldseizoen dat in april start. Meer via www.oliveohandbal.nl.