Milolaza bespreekt met trainer De Mooij wat het aanvalsplan gaat zijn tijdens de eindfase. Beelden: David Dilling
VIDEO

Oliveo bekert verder in Haaglanden Voetbal Toernooi

Sport 109 keer gelezen

Pijnacker - Voor het eerst in jaren neemt Oliveo deel aan het Haaglanden Voetbal Toernooi. In de eerste ronde werd een horde uit Benthuizen genomen worden, BSC '68. De club die het goed doet in de derde klasse zaterdag kwam naar sportpark de Groene Wijdte alwaar de degens gekruist werden in een ouderwets scherp bekerduel.

Oliveo zette het lichte overwicht uiteindelijk om in een 3-1 zege maar dat ging niet vanzelf. BSC '68 speelde vanaf het begin van het duel met het spreekwoordelijk mes tussen de tanden. Toch was het Oliveo dat de eerste kansen creëerde en ook al vroeg in het duel op voorsprong kwam. Rechtsback Tom van Haagen dekte door, veroverde de bal op vijandige helft en drukte hierna ook maar gelijk af. Zijn inzet belandde buiten het bereik van de keeper en tussen de palen en zo was de prachtige 1-0 een feit. Hierna volgde een open eerste helft waarin beide ploegen aanspraak maakten op een doelpunt. BSC '68 mikte net over en bij Oliveo kwam de eindpass (of de speler) steeds net te vroeg, of te laat. De 1-0 tussenstand weerspiegelde de verhoudingen op het veld aardig en met deze stand werd er ook gerust.

Het tweede bedrijf was van een beduidend minder niveau. Het 'boerenkoolvoetbal' zoals het edele spel der lange (hoge) ballen in de volksmond ook wel eens wordt genoemd, werd gebezigd door beide partijen. De spaarzame hoogtepunten waren op één hand te tellen. BSC leek de tweede helft iets scherper dan Oliveo en creëerde ook de beste kansen. Tweemaal brak de ploeg uit via een counter. Doelman Duijvestijn stond goed op te letten en kon de gelijkmaker uitstellen tot de 80e minuut. Van Wichen trok aan het kortste eind tijdens een kopduel en een razendsnelle aanvaller van BSC werd gelanceerd. Aangekomen bij het vijandige doel schoof hij het leder onder Duijvestijn door en maakte zo de 1-1.

De wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien nadat Van der Pol twee goede mogelijkheden op een voorsprong had gemist maar Oliveo had het mooiste bewaard voor de eindfase. BSC had moeite de bal weg te werken uit het eigen doelgebied waarna Luscuere zijn linker tegen de bal plaatse en zo de 2-1 tegen de touwen joeg. Het slotakkoord kwam van invaller Hoogland die de stand op 3-1 bepaalde met een prachtige vrije trap.

Oliveo bekert dus verder en treft in de volgende ronde HMC uit Den Haag. De wedstrijd zal wederom afgewerkt worden op sportpark de Groene Wijdte.

Opstelling Oliveo: Van Haagen (Leon Woutersen), Van Wichen, Brouwer (Van Oort), Paanakker (Luuk Woutersen), Milolaza, Luscuere, Vloemans, Bentvelzen, Kleij (Hoogland), Van der Pol