Afbeelding
VIDEO

Oliveo verliest van nummer laatst na abominabele tweede helft

Sport 218 keer gelezen

Pijnacker - Na een uiterst succesvol en gezellig trainingskamp in Engeland, trad Oliveo tijdens de hervatting van de competitie aan tegen Stolwijk. De nummer laatst van de ranglijst vergaarde pas zes punten uit dertien wedstrijden en leek een lekkere opwarmer voor de blauw-witte equipe. Helaas bleek Stolwijk stugger dan gedacht. Tel daarbij op een uiterst zwak Oliveo en men komt uit op een 2-3 overwinning voor de bezoekers. En eigenlijk was er niets af te dingen aan deze nederlaag.

Oliveo begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd. Na twee goede aanvallen die rond het zestienmetergebied strandden, kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Steven Vloemans die startte op linksbuiten, bracht Wessel Kleij in stelling. De effectieve Kleij schoot knap raak en dit betekende een vroege voorsprong voor de Pijnackenaren. Hierna werd er twee versnellingen terug geschakeld. Dit hielp Stolwijk in het zadel. Rond de 30e minuut mocht één van de centrale verdedigers van Stolwijk ongehinderd het hele veld oversteken. Aangekomen bij het vijandelijke doel kreeg hij via de kluts het leder weer voor de voeten. Zijn houdbaar ogende inzet verdween in het Oliveo doel waarmee gelijk de ruststand op het scorebord verscheen.

Beelden: David Dilling

Het spelbeeld vlak na rust was nog enigszins hoopvol voor Oliveo. Enkele speldenprikjes ten spijt werd er niet gescoordmaar er was sprake van overwicht. Vanaf de 60ste minuut was het echter Stolwijk dat het heft in handen nam. De bezoekers scoorden de 1-2 door wederom een opeenstapeling van fouten aan Oliveo zijde. Voorafgaand aan de 1-2 werden er reeds twee goals van Stolwijk afgekeurd door de leidsman, Oliveo was dus al gewaarschuwd.

Toen Kleij even daarna wederom trefzeker was - ditmaal van grote afstand - leek Oliveo de schade alsnog te gaan beperken. Stolwijk zette nog een keer aan en wederom piepte én kraakte de afweer van Oliveo. De uiteindelijk eindstand (2-3) werd op het scorebord gebracht door de aanvoerder van Stolwijk die in de eindfase bij de tweede paal redelijk ongehinderd kon binnenkoppen bij een corner.

Oliveo moet door de tweede nederlaag op rij even pas op de plaats maken in 3C.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van der Pol, Van Wichen, Van Hagen, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Hoogland), Kleij, Vloemans