Fenna van Leeuwen (met nummer 1) samen met Avanti 1 en team van de week.

Fenna van Leeuwen neemt afscheid met overwinning

Sport 507 keer gelezen

Pijnacker - Avanti won overtuigend de eerste thuiswedstrijd in de zaal in de Hoofdklasse van KVS/Maritiem uit Scheveningen met 30-21 en bezorgde aanvoerster Fenna van Leeuwen daarmee een gedenkwaardig afscheid.

Het was de laatste wedstrijd van Fenna van Leeuwen alvorens zij met "korfbalzwangerschapsverlof" zou gaan. Het spandoek aan de muur van sporthal De Viergang gaf de indrukwekkende staat van dienst van Fenna aan: 10 jaar in Avanti 1, 250 wedstrijden en 562 doelpunten tot aan de wedstrijd van zaterdag. De Avanti-selectie gaat haar zeker missen, niet alleen vanwege de gemiddeld vijf tot zes doelpunten die zij de laatste tijd per wedstrijd maakte maar ook voor de positief verbindende rol die zij in de groep speelde.

Het vak van Fenna was in de eerste helft zeer belangrijk, want in de tweede aanvalscombinatie wist Avanti maar liefst negen maal te scoren en KVS maar tweemaal. Avanti maakte het verschil door een beter verzorgde rebound waardoor er vaker geschoten kon worden. De ploeg uit Pijnacker ging met een 15-8 voorsprong de rust in.
Omdat de doelpuntenproductie van Avanti halverwege de tweede helft even stil viel, kon KVS terugkomen tot 21-18. Een aantal wissels door trainer-coach Erwin van der Putten bracht de scherpte in de aanval weer terug en Avanti liep uit naar 28-18. Met wat doelpunten over en weer eindigde de wedstrijd in een klinkende 30-21 overwinning.

Doelpunten: Rick van den Blink (11), Jordi van Zuidam (9), Stefan Hogervorst (2), Thomas Reijgersberg (2), Koen Ruigrok (2), Manon Ballings, Vincent van Beek, Fenna van Leeuwen en Meike Noorlander.

Na de knappe uitoverwinning in Dordrecht tegen Oranje Wit, nu ook een mooie thuisoverwinning. Na twee speelronden hebben alleen TOP (Arnemuiden) en Avanti de volle buit binnen gehaald en hebben de andere ploegen al punt(en)verlies geleden. En daarmee kan Avanti voorlopig naar de bovenkant van de ranglijst kijken. Zaterdagavond 21 november speelt Avanti in Gorinchem tegen GKV/Enomics.