DA1 in hun nieuwe shirts met Monique Lorist en Arthur de Vries van Kwalitaria. Foto: Vincent Lorist

Nieuwe teamsponsor Dames A1 Oliveo Handbal

Sport 637 keer gelezen

Oliveo Handbal is er trots op dat Kwalitaria Keijzershof te Pijnacker en Kwalitaria Zoetermeer sinds dit seizoen de teamsponsoren zijn geworden van DA1. Het sponsorcontract is aangegaan voor vier jaar. Arthur de Vries van Kwalitaria Pijnacker en Monique Lorist van Kwalitaria Zoetermeer hebben een ingelijst shirtje met teamfoto overhandigd gekregen van het team.

Dames 1 van Oliveo Handbal won zondag 15 november weliswaar verdiend met 21-15 van Schipluiden, maar het team speelde wederom aanvallend een moeizame pot. Vijf honderd procent kansen werden gedurende de eerste tien minuten gemist. Schipluiden bleef in de wedstrijd en maakte het Oliveo flink lastig. Er sloop wat onzekerheid in de verdediging en het lukte Oliveo maar niet om in het ritme te komen. Pas vlak voor rust lukte het het team van coach André de Waal een gaatje te slaan. Het was 10-12 bij rust.

Te langzaam en zonder veel verrassing zochten de aanvallers de tweede helft te snel de cirkel. Ook probeerde Oliveo zonder succes met een individuele actie het spel vlot te trekken. Schipluiden kwam echter ook niet door de verdediging heen. Oliveo maakte het verschil wederom pas in het laatste stuk. Vanuit de linkerhoek gaf Verena ten Hacken de ploeg het voorbeeld, waarna Laura Versteeg en Lisette Ruigrok de wedstrijd uiteindelijk over de streep trokken. Via 15-17 won Oliveo met 15-21. Shanna Némethy met vier en Nicole van Boles met vijf doelpunten waren het meest trefzeker.

Handbalheren buigen voor koploper
Heren 1 trof zaterdag in Oss koploper Olympia tegenover zich en het team van coach Edwin Hofland had het zwaar te verduren met het verlies van 44-22. Jeugddivisionist HA1 deed echter goede zaken in Emmen en won met 21-26 van E&O. Ook HB hield in de jeugddivisie de punten in huis door van Aalsmeer te winnen. DB1 bleef na de spannende pot tegen medekoploper de Treffers ongeslagen.