Afbeelding

Handbaldames naar knallend einde

Sport 129 keer gelezen

Pijnacker - Na een lang seizoen kwamen de handbaldames van Oliveo bij de laatste veldwedstrijd zondag 10 juni toch in de positie om wederom dit seizoen voor de kampioenstitel te gaan strijden.

Na het zwaar bevochten zaalseizoen waarin het team van trainer/coach Henny van Bemmelen en begeleidster Monique Lorist een plaats naar de eerste klasse afdwong, gingen de dames de tweede helft van de veldcompetitie in met een achterstand van vijf punten op koploper Dios. Daar beide teams de eerste twee wedstrijden wonnen, bleef de stand onveranderd.

Bij de onderlinge confrontatie begin mei kon Oliveo met de inmiddels herstelde blessurespeelsters, zoals Inge van der Ende, Lisette Ruigrok, Jeanet Hogervorst en Melissa van der Hoeven en de overgekomen Sabrina van Kester weer vol de strijd aan. De overtuiging zat in het team, want vanaf januari was nog niet één keer verloren. Het geloof zegevierde met een duidelijke overwinning van 20-13 op Dios en de achterstand liep terug tot drie punten met nog twee wedstrijden te gaan.

De opdracht na de zaal was nog zes wedstrijden te winnen en dan nog was Oliveo afhankelijk van Dios. Aangezien concurrent Dios niet meer tot een overwinning kwam, lag de titel zondag in Oliveo’s hand door de laatste wedstrijd te winnen van Wings dat 3 juni de laatste kans van Dios om zeep had geholpen met 21-18. Het zou er al met al om gaan spannen vanwege het kleine verschil met Dios. De doelstelling was seizoen 2011-2012 al ruimschoots behaald met een hogere positie dan het seizoen ervoor.

Spannende start
Keepster Lisa Loomans moest zich afmelden. Ze werd vervangen door de routinier Anita van der Toolen. De rest van de ruime selectie was fit was en begon met volle overtuiging aan de wedstrijd. Met het zonnetje in de lucht gingen beide ploegen goed van start, maar zonder de rust in het begin om het eerste doelpunt te maken. Sophie de Jong brak de wedstrijd open en legde de eerste in het netje. Vanaf dat moment beheerste Oliveo de wedstrijd; de druk was eraf. Beetje bij beetje scoorde Oliveo, al bleef Wings de hele eerste helft dichtbij en wachtte het vergeefs op een verslapping van Oliveo. Dit resulteerde in een ruststand van 14-10 wat een juist beeld van de wedstrijd gaf.

De tweede maal kampioen!
Het begin van de tweede helft begon Wings voortvarend door de eerste twee doelpunten te maken en druk uit te blijven oefenen op Oliveo. Wings kwam dan ook de eerste vijf minuten regelmatig terug tot op één doelpunt afstand. Oliveo kreeg het even moeilijk tegen de goed spelende tegenstander die alleen geen vat kreeg op het cirkelspel van Oliveo. Door de goede combinaties met Shanna Némethy aan de cirkel begon het verschil zich steeds groter af te tekenen tot zelfs een verschil van tien doelpunten in het voordeel van Oliveo. De ene na de andere mooie actie volgde, onder andere scherp gerichte sprongschoten van Rianne van der Helm, uitbraken na een onderschepping van Ingrid Bruinen en mooie assists van de anderen. De dames trakteerden het talrijke publiek op een snelle wedstrijd.

De enthousiaste fans die zaten te genieten, gaven als waardering zelfs nog de ‘wave’ langs de lijn en daarmee het teken dat ook zij erin geloofden. Het team liet zien ontzettend gegroeid te zijn met het goed uitvoeren van de snelle overgang van verdediging naar aanval, met menige goede acties aan de cirkel en met afwisselend de schoten uit de tweede lijn. Zo werd ook deze sterke tegenstander overtuigend aan de kant gezet en dwong Oliveo wederom een plaats naar de eerste klasse af, het hoogst haalbare in de veldcompetitie, door overtuigend te winnen met 32-20. Hiermee laat het Pijnackerse team het Delftse Dios nipt en het Haagse Wings ruim achter zich.

Scorers: Shanna Némethy 9, Sophie de Jong 6, Rianne van der Helm 6, Ingrid Bruinen 4, Jeanet Hogervorst 2, Aniek Markus 1, Sanne van der Ende 1, Laura Zuijdgeest 1, Inge van der Ende 1 en Sabrina van Kester 1.

Afterparty
Het bestuur en de fanclub feliciteerde het team en de coaches met dit tweede kampioenschap in één jaar. Er waren bloemen voor het team en een bon voor een verdiend teamdrankje. Daarna bouwde het team nog een feestje op het gezellige en zonnige terras. Meer info en foto’s via: www.oliveohandbal.nl.

Foto: Alle kampioenen met bloemen: begeleidster Monique Lorist, Laura Zuijdgeest, Sabrina van Kester, Sanne van der Ende, Inge van der Ende, Melissa van der Hoeven, Sophie de Jong, Lisette Ruigrok, Shanna Némethy, de succesvolle coach Bemmel, Jeanet Hogervorst, Ingrid Bruinen, Aniek Markus, Tara van der Kleij, Monique van Winden, Rianne van der Helm, Anita van der Toolen en Danique van Lokven. Lisa Loomans ontbreekt. Foto: Vincent Lorist.