Johan Streng ziet een gat. Foto: Mieke van Veen

Koploper te sterk voor handbalheren

Sport 360 keer gelezen

Pijnacker - De heren van Oliveo Handbal hebben zondagmiddag 6 mei een goede mogelijkheid laten liggen om de broodnodige punten te pakken. Het bezoekende SOS/Kwieksport uit Den Haag miste een aantal belangrijke spelers, waardoor het enigszins verzwakt aan het duel moest beginnen. Het missen van kansen, waaronder vijf strafworpen brak de ploeg uit Pijnacker echter op. Na een 9-13 ruststand verloor de ploeg uiteindelijk toch ruim met 21-29.

In de eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Oliveo creëerde volop kansen tegen de stugge en fysieke 6:0-dekking, maar de spelers leken het scoren verleerd. In de verdediging stond Oliveo goed, maar het had veel problemen met de linkeropbouwspeler. Deze speler bleek telkens te sterk voor de verdediging van Oliveo. Na een stand van 5-5 kwam SOS/Kwieksport op een voorsprong van 5-8 en de bezoekers wisten de voorsprong tot de rust te behouden.

In de tweede helft bleef Oliveo tegen een achterstand van vier à vijf doelpunten aankijken en zelfs toen de gevaarlijke nummer 9 met een rode kaart uit het veld verdween, wist de thuisploeg het tij niet te keren. Sterker, het leek zelfs of de bezoekers hierdoor meer geprikkeld werden. In het soms onvriendelijke duel lukte het Oliveo om nog een keer op een stand van 19-22 te komen, maar hierna ging het snel achteruit met de thuisploeg. In de slotfase bij een stand van 20-24 geloofde Oliveo er niet meer in en Kwieksport kreeg de kans het verschil nog flink op te voeren tot acht punten.

Dinsdagavond 8 mei speelt Heren 1 om 21.00 uur een oefenwedstrijd in de zaal tegen en bij Gemini.
Vrijdag 11 mei speelt Heren 1 om 20.00 uur thuis tegen EHC 1. Handbalinstuif Op zaterdag 12 mei kunnen de basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8 van 10.00 tot 11.00 uur gratis deelnemen aan de laatste instuif. De trainingen worden verzorgd door enthousiaste jeugdtrainers. De instuif is ook bedoeld om te oefenen voor het Schoolhandbaltoernooi dat dit jaar plaatsvindt bij Oliveo Handbal op 18 mei 2012.