Come back van Melissa. Foto: Mieke van Veen

Handbaldames controleren wedstrijd

Sport 121 keer gelezen

Rijpwetering - Ondanks dat Roac op 15 april makkelijk gewonnen had van Schipluiden, de nummer drie in de poule, was er zondag 22 april voor Oliveo geen vuiltje aan de lucht in de wedstrijd tegen het team uit Rijpwetering. Na een mooie rit door de polder - zo kom je nog eens ergens - en in een lekker zonnetje begonnen de handbaldames voortvarend aan de wedstrijd.

Binnen dertien seconden scoorde Shanna Némethy het eerste doelpunt. Roac miste direct al een strafworp, waarna Oliveo met een compacte verdediging snel kon uitlopen naar een 4-0-voorsprong met simpel en direct handbal, een spelletje dat in de beginfase goed tot uiting kwam. Omdat het tempo vrij hoog lag, werd er al snel gewisseld. Zeker Melissa van der Hoeven maakte na een wat twijfelachtig debuut vorige week nu een goede invalbeurt door twee keer achter elkaar te scoren. Roac liet zich niet gek maken en probeerde de aansluiting te vinden door hun snelle hoekspeelsters.

Langzaamaan kwamen ze steeds iets dichterbij. Oliveo kende dan ook een zwak middenstuk waarin alleen Sophie de Jong haar strafworp kon benutten en Roac vier keer kon scoren. Daardoor was de stand na twintig minuten slechts 7-8 in het voordeel van Oliveo. De laatste tien minuten waren duidelijk voor Oliveo door een sterk keepende Anita van der Toolen en mooi afwisselend samenspel van vooral Rianne van der Helm, Shanna en Sophie. Met een ruststand van 9-14 leek de winst vanzelfsprekend, maar er moest in de tweede helft nog wel voor geknokt worden.

Coach Henny van Bemmelen gaf het team in de rust mee dat het blokken van belang was, omdat hij verwachtte dat Roac vooral van afstand wilde gaan scoren. Ook de rugdekking zou belangrijk worden, omdat de dames van Roac ook veel probeerden te passeren met goed doortikspel. Roac liet het er inderdaad niet bij zitten en begon meteen aan een inhaalslag. Binnen een halve minuut wisten ze te scoren. Maar Inge van der Ende had hier direct een antwoord op. Melissa liet zien dat ze weer helemaal terug was; alleen zij kan zo onverwacht hard uithalen, zodat een keeper er geen antwoord op heeft.

Roac kende echter een paar goede minuten waarin ze twee keer konden profiteren, maar ook hier stond Anita weer haar ‘vrouwtje’ in het doel met een paar mooie reddingen. Door een goede fase van concentratie in de tweede helft zag het publiek bij Roac de moed in de schoenen zakken. Na een mooie break out van Sophie was de stand na tien minuten 13-17. Nu kende Oliveo geen zwak middenstuk, mede ook door het middenblok in de verdediging waar Lisette Ruigrok, Tara van der Kleij en Melissa hun mannetje stonden en door het goede keepen van Lisa Loomans. De strafworpen in de tweede helft werden benut door Monique van Winden en Melissa.

Oliveo kende verder weinig fouten. Shanna maakte het laatste doelpunt in de laatste minuut. Met een eindstand van 18-24 kon Oliveo terugkijken op een prima wedstrijd. Misschien viel Roac wat tegen, maar Oliveo is aan het groeien en de dames zetten de stijgende lijn van de zaal door.
Scorers: Sophie 6, Shanna 5, Melissa 5, Inge 3, Ingrid 2, Jeanet 1, Rianne 1 en Monique 1

Zondag 6 mei spelen de Pijnackerse Handbaldames om 13.20 uur thuis tegen Dios 1.