Jan in zijn element. Foto: Mieke van Veen

Handbalheren in zwaar weer

Sport 57 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zondag 15 april verloren van Savosa uit Barendrecht. Het thuispubliek zag een matig spelend Oliveo meer worstelen met zichzelf dan met de tegenstander die bovenin de competitie meedraait. Vooral in de eerste helft werd Oliveo overvleugeld door de tegenstander.

Zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht was Savosa de betere ploeg en dit resulteerde bij rust in een voorsprong van 11-17. Deze achterstand zorgde er nog niet voor dat Oliveo vanaf het begin van de tweede helft wilde laten zien wat het waard was. Het bleef volharden in geforceerd aanvallen en slecht afronden, terwijl Oliveo in de verdediging te laat reageerde op de acties van de Barendrechtse aanvallers. Zo liepen zij verder uit tot 11-19 en bleef het verschil van acht treffers lang op het scorebord staan. Pas in de laatste tien minuten leek de thuisploeg uit te zijn op een slotoffensief, maar de achterstand was te groot. Uiteindelijk wist Oliveo de achterstand terug te brengen tot vijf treffers en leed het een verdiende 24-29 nederlaag.

Rotterdam - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zondag 22 april niet voor een verrassing kunnen zorgen in de eerste klasse van de veldcompetitie. In Rotterdam bleef koploper Atomium '61 de ploeg de baas met 32-25. De bezoekers uit Pijnacker begonnen erg slordig aan het duel, leden in het begin veel balverlies en kwamen al snel op achterstand. Halverwege de eerste helft herstelde de ploeg echter goed en liet onder leiding van Wouter van de Coevering en Roel de Jong zien in te staat te zijn uitstekend te kunnen handballen. In die fase had de ploeg makkelijk op gelijke hoogte kunnen komen, maar Oliveo miste een aantal uitstekende kansen, waardoor het op 14-13 bleef steken. Atomium nam hierna toch weer het heft in handen. Bij rust was het 18-15.

In de tweede helft liet Oliveo bij vlagen goed handbal zien, maar de ploeg miste de slimheid om het de thuisploeg nog echt lastig te maken. Jan Robroeks liet zich met zeven treffers van de goede kant zien, maar ook hij kon niet voorkomen dat Oliveo een verloren wedstrijd speelde. Zondag 6 mei speelt Heren 1 om 14.30 uur thuis tegen SOS/Kwieksport, nummer drie in de veldcompetitie.