André, Henny, Angelo en Monique met de prijzen. Foto’s: Vincent Lorist

Handbaldames winnen eerste veldwedstrijd

Sport 230 keer gelezen

Pijnacker - Het was zondag 15 april best koud met acht graden en met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt. Na een geslaagd paasweekend in Hamburg waar de dames op het internationale toernooi de Challenge Cup en de sportiviteitprijs hadden gewonnen, stond nu de eerste veldwedstrijd van dit jaar op het programma. Het was duidelijk nog even wennen. Er was niet veel terug te zien van het goede spel in de zaal en van het verrassende spel in Hamburg. De punten bleven in Pijnacker ondanks het matige spel.

Roda begon de eerste helft met net iets meer overtuiging en kwam na vijf minuten op een 0-2 voorsprong. Keepster Anita van der Toolen liet zich niet nogmaals verrassen. Het eerste Oliveodoelpunt kwam van Lisette Ruigrok, die hiermee haar eerste doelpunt sinds haar rentree maakte. Een verrassend schot van Inge van der Ende bracht de 2-3. Sophie de Jong benutte haar strafworp, 3-3. Zij zou deze wedstrijd alle vier haar strafworpen innen. De stand was weer gelijk en Oliveo kon nu laten zien dat het de betere was. Na een kwartier scoorde Monique van Winden, zoals alleen zij dat kan. Een overtuigend drietal maakte het verdere verschil; Sophie, Shanna Némethy en Jeanet Hogervorst vormden een sterk middenblok, waar Roda geen antwoord op had. De stand bij rust was 11-8.

Coach Henny van Bemmelen was niet echt tevreden over het getoonde spel. Het baltempo moest omhoog en er moest meer uit de tweede lijn gescoord worden. Dit werd gelijk tot uitvoering gebracht begin tweede helft door afstandsschoten van Inge van der Ende en Rianne van der Helm. Binnen drie minuten waren de Oliveodames uitgelopen tot een 13-8 voorsprong. Roda kon weer wat dichterbij komen door twee strafworpen te benutten. Ondanks de twee minuten tijdstraf van Inge wisten Sophie en Shanna te scoren.

Hierna kende Oliveo een zwak stuk van vijf minuten, waardoor Roda drie keer aan scoren toekwam. Hierna nam Oliveo het voortouw weer en het breidde de voorsprong verder uit. Melissa van der Hoeven scoorde in haar eerste competitiewedstrijd na lange afwezigheid een mooi doelpunt. De laatste zeven minuten speelde Roda met een vrouw minder; de laatste wisselspeelster was geblesseerd uitgevallen. Vooral Jeanet had een goede drive naar voren en ze scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, waarmee de eindstand 24-16 werd. Geen mooie pot om op terug te kijken, maar de overgang van zaal naar veld is altijd lastig.

Zondag 22 april speelt Dames 1 om 13.00 uur uit tegen ROAC in Rijpwetering. Voor meer informatie en foto’s van het toernooi: www.oliveohandbal.nl. Scorers: Sophie 6, Jeanet 5, Inge 4, Shanna 4, Rianne 2, Melissa 1, Monique 1, Lisette 1.