HB2 Zaalkampioen 2011-2012. Foto: André van Rijn

HB2 van Oliveo Handbal zaalkampioen

Sport 485 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagmiddag 25 februari speelde Heren B2 van Oliveo Handbal de kampioenswedstrijd in de tweede klasse tegen De Treffers uit Krimpen aan den IJssel. Oliveo bezat wat betere papieren, omdat de uitwedstrijd gewonnen was met 18-26. Oliveo had echter punten gemorst tegen Rowah.

Met ingang van het zaalseizoen 2011-2012 had Oliveo genoeg jongens in de B-leeftijd (13-15 jaar)om drie teams te formeren. HB1 draait lekker mee in de eerste klasse, het jonge HB3 heeft een lastig leerjaar tegen vaak oudere teams en HB2 gooit hoge ogen in de zaalcompetitie tegen overwegend B1-teams. De drie teams staan onder leiding van ‘het team’ van mentor René van Steenbergen bestaande uit Wilma en Kirsten van Steenbergen, Corine Bakker, Mieke van Veen en Johan Streng. Jonge HB3-spelers vallen om de beurt in en keeper Nick Botermans zit intussen in de selectie van de Afdeling Zuid-Holland

Lichtelijk nerveus begon Oliveo aan de wedstrijd, aangemoedigd door een flinke schare fans. Hoekspeler Sander Renger ontbrak vanwege vakantie. Na de achterstand van 0-1 was HB2 klaar voor het kampioenschap. De aanvalssystemen klopten en de verdediging zat dicht. Het spel was aan beide zijden snel en aantrekkelijk. Via 13-6 met rust liep Oliveo de tweede helft uit tot een overtuigende voorsprong. HB2 bleef tot het eind geconcentreerd als één team spelen en iedereen kwam tot scoren. Keeper Nick Botermans liet zien waarom hij keeper is van de selectie. Hoekspeler Stijn van Marrewijk maakte de gelijkmaker van 1-1 , Niels van Eijk vergrootte de voorsprong, Jordy Schilperoort was scherp in de moeilijke rechterhoek, Elwin Duinkerken bewaarde de rust op de cirkel, Nando Leijenhorst greep zijn kans in een break out, Jesse Boer en Bas Turk verrasten de keeper met een stuit, Luc van Steenbergen gaf de systemen goed aan als midopbouwer en Koen van Opzeeland trof vlak voor het eindsignaal doel in een break. Het werd 25-15.

Met deze tweede ruime winst op de concurrent was het kampioenschap overduidelijk voor Oliveo.
Na de wedstrijd waren er bloemen, vaantjes en felicitaties. In de kantine werd met taart en kinderchampagne van de coaches Corine Bakker en Mieke van Veen en een patatje van de club nog even nagenoten van de mooie overwinning en het fantastische seizoen. Tijdens het feestje stonden René en Wilma van Steenbergen alweer het derde team door een lastige wedstrijd tegen het sterke HWC B1 te coachen. HB3 kwam er met 20-33 niet eens zo slecht vanaf. Oliveo ziet met deze jonge lichting talentjes de toekomst in Keijzershof zonnig in.