Topschutter Dennis van Bemmelen.

Handbalheren geven niet thuis

Sport 162 keer gelezen

Pijnacker- Zaterdagavond 15 oktober begon voor de herenselectie van Oliveo Handbal de zaalcompetitie. Net als vorig seizoen komt Heren 1 weer uit in de Regionale klasse C. Het openingsduel was een thuiswedstrijd tegen Savosa uit Barendrecht. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar in de meeste gevallen valt de uitslag in het voordeel van de Barendrechters uit.

Ook zaterdag bleek dit het geval te zijn. Oliveo speelde een matige wedstrijd en gaf vooral aanvallend ‘niet thuis’. Bram Momtaz was Welp van de Week.

De eerste helft die nog gelijk opging, eindigde met 12-13 in het voordeel van Savosa. In de tweede helft scoorde Oliveo de eerste veertien minuten slechts twee keer. Heel even leek het nog goed te komen toen de ploeg een overtalsituatie goed uitbuitte en op gelijke hoogte kwam met 20-20. In plaats van door te drukken gaf Oliveo de tegenstander weer ruimte om op voorsprong te komen. Met 23-26 gingen de punten mee met Savosa naar Barendrecht.

Net als voorgaande weken tijdens de veldcompetitie en de oefenwedstrijden speelde de ploeg van trainer/coach André de Waal te slap. Het verloor veel duels en maakte aanvallend geen vuist. Het is een fikse tegenvaller voor coach André die zijn zinnen had gezet op een overwinning. ‘Oliveo, dat gaat voor een plaatsje bij de eerste vijf, zal toch echt uit een vaatje moeten gaan tappen om een rol van betekenis te spelen in de regio’, zei de coach na afloop van de wedstrijd. Zondag 23 oktober kan de herenselectie daar een begin mee maken. Dan staat om 13.40 uur een uitwedstrijd op het programma tegen het Rotterdamse Snelwiek.

Dames 1 van trainer/coach Henny van Bemmelen start de zaalcompetitie in de tweede klasse op zondag 29 oktober. Dinsdag 25 oktober oefenen de handbaldames om 20.00 uur in een thuiswedstrijd tegen Hellas 3.