Verdiende winst handbalheren

Sport 270 keer gelezen

Leiden - De heren van Oliveo Handbal deden zondag 12 december goede zaken in de zaalcompetitie door Saturnus Leiden in eigen huis te verslaan met 26-29. Dankzij dit resultaat speelt de ploeg uit Pijnacker zich verder weg uit de gevarenzone in de Regioklasse; het is inmiddels opgeklommen naar de middenmoot.

Makkelijk ging het allemaal niet voor Oliveo dat nogal wat vaste krachten moest missen wegens blessures. Heren A1 en Heren 2 hadden verplichtingen thuis, zodat de keuze voor invallers zeer beperkt was.

De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste twintig minuten van de wedstrijd, waarin de ploeg van trainer/coach André de Waal voortvarend te werk ging en een maximale voorsprong van 7-13 behaalde. In de laatste tien minuten wist Oliveo deze voorsprong niet te behouden, waardoor de thuisploeg weer kon aanhaken. Saturnus is een geroutineerde en fysieke ploeg en Oliveo had vooral last van het laatste.

Door wat verdedigende aandacht te verleggen naar de sterke nummer 7 haalde Oliveo wel de angel uit het aanvalsspel, maar op de eveneens fysiek sterke cirkelspeler had het geen goed antwoord. Oliveo hield het hoofd koel tegen de stugge tegenstanders en bij rust was het 10-14.

In de tweede helft stond Oliveo onder druk, maar het hield stand.

Pijnacker – Zondag 12 december speelde Heren A1 dat in de eerste klasse uitkomt tegen het Haagse Hellas en het hield deze ploeg die bovenin meedraait de gehele wedstrijd flink onder druk. Met het kleine verschil van 19-21 moest het team van coach Frank Rotscheid in Hellas zijn meerdere erkennen.

De herenselectie neemt het zaterdag 18 december thuis op tegen Werstlandia dat bij de bovenste vier zit. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal. Dames 1 had deze week even rust. Het speelt zondag 19 december om 15.20 uur uit tegen HWC 2. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.