Handbalheren stunten

Sport 169 keer gelezen

Den Haag – Zondagmiddag 21 november heeft de herenselectie van Oliveo Handbal voor een mooie stunt gezorgd in de Regionale Klasse. De blauwwitte brigade was op bezoek in Den Haag bij de nog ongeslagen koploper Hercules 3.

Het team sprokkelt de nodige punten bij elkaar om zich te handhaven in deze klasse. Het zag kans de thuisploeg bijna de gehele wedstrijd de baas te zijn, waardoor het uiteindelijk een punt mee naar huis kon nemen. De geblesseerde Danny Ruigrok ontbrak en opbouwer Angelo van der Hoeven was nog niet volledig inzetbaar. Jan Robroeks werkt intussen hard aan zijn rentree.

Vooral in de eerste helft speelde het team van coach André de Waal uitstekend handbal. Het liet de koploper alle hoeken zien en liet keeper Bert Heemskerk niet als schietschijf gebruiken. Na een aanvankelijke aarzelende start van beide teams kreeg Oliveo bij een stand van 9-9 vleugels. Na een aanpassing in de dekking waardoor Oliveo iets meer druk kon zetten op de aanval van de thuisploeg, sloeg de ploeg toe. Met een uitstekende Steven van der Werff op de linkerkant liep de ploeg uit naar een voorsprong van 11-15. Via een aantal snelle breaks van Samuel Luscuere en Roel de Jong kon de ploeg met 13-18 de rust in.

In de tweede helft overleefde Oliveo bij aanvang een ondertalsituatie, maar de ploeg kwam wel flink onder druk te staan. Vanaf de rechterkant werd Oliveo zwaar onder vuur genomen door de opbouwspeler en de instartende hoekspeler. Vooral op het spel van de laatstgenoemde had Oliveo geen goed antwoord.

Zaterdagavond 27 november speelt Heren 1 om 20.15 uur een thuiswedstrijd tegen EHC. Sem van Driel is Welp van de Week. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag