Handbaldames pakken eerste overwinning

Sport 99 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 13 november speelde Dames 1 van Oliveo Handbal tegen Saturnus’72 uit Ridderkerk dat ook kampt met blessureleed en de eerste twee wedstrijden heeft verloren. Saturnus vindt spelen op het kunstgras van Heracles net zo lastig als spelen tegen Oliveo in de ballonhal.

Beide teams gingen voortvarend van start. Sophie de Jong scoorde vijfmaal achtereen, terwijl Saturnus in de beginfase alleen tot scoren kwam vanuit strafworpen. De verdediging van Oliveo hield de boel goed dicht, wat voor irritatie zorgde bij Saturnus. Ook bij overtal, toen Oliveo bij een tijdstraf met een ‘mannetje’ minder stond, lukte het Saturnus niet te scoren. Shanna Nemethy en Rianne van der Helm braken wel door de verdediging heen. De ruststand was dan ook 8-6 voor Oliveo. Welp van de Week Elja Leijenhorst genoot intussen van de spannende wedstrijd op de wisselbank.

De tweede helft begon Saturnus veel geconcentreerder dan Oliveo. Foutjes resulteerden in strafworpen voor Saturnus en twee minuten tijdstraf voor Tara van der Kleij.

Zondag 21 november staat Ventura 2 op het programma. De wedstrijd wordt om 11.10 uur in de Schiedamse Margriethal gespeeld. Beide teams staan in de middenmoot. Tot nu toe won het team van Henny van Bemmelen in de zaalcompetitie van Saturnus en het speelde gelijk tegen TOGB uit Berkel. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.