Handbalheren laten het liggen

Sport 310 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond 30 oktober speelde de herenselectie van Oliveo Handbal een thuiswedstrijd tegen het Barendrechtse Savosa. Beide teams hadden na drie wedstrijden in de zaalcompetitie nog geen punten behaald, dus waren de belangen groot.

Gedurende de eerste helft was dat besef blijkbaar nog niet goed doorgedrongen bij de spelers van Oliveo. Ze speelden een tempo te langzaam en opereerden te weinig als team. De verdediging liet al snel zijn mannetje lopen en werkte te weinig samen, waardoor het met name voor de opbouwrij van Savosa niet moeilijk was om telkens door de defensie te komen. Aanvallend speelde het team te passief en het ‘vergat’ het bekende Oliveospelletje te spelen.

Hierdoor liep de thuisploeg al snel achter de feiten aan; bij een stand van 3-3 kwamen de bezoekers op voorsprong. Met het inbrengen van de nodige wissels probeerde Oliveo het spelbeeld te veranderen, maar helaas had dit weinig resultaat. Langzaam werd het gat met de bezoekers groter en bij rust leek de wedstrijd al beslist bij een stand van 11-16.

In de tweede helft pakte Oliveo de zaken beter aan. Hoewel het nog niet top speelde, probeerde de ploeg er alles aan te doen om terug te komen in de wedstrijd. Onder leiding van keeper Bert Heemskerk functioneerde de verdediging beter en de aanvallers bewogen meer zonder bal, waardoor het team van coach André de Waal betere kansen kreeg. Omdat de aanval doeltreffender werd, kreeg de wedstrijd het gewenste verloop en na een minuut of tien spelen was de achterstand gehalveerd tot 17-20.

Nadat topschutter Dennis van Bemmelen verdedigend gewisseld werd voor Danny Ruigrok, rook Oliveo zijn kansen. De Pijnackerse ploeg kroop steeds dichterbij en ging alsnog geloven in een goede afloop.

Zondag 7 oktober speelt de herenselectie om 14.15 uur een uitwedstrijd tegen Leidsche Rijn in Vleuten. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.