Progressie bij handbalheren

Sport 69 keer gelezen

Vlaardingen - De herenselectie van Oliveo Handbal kan met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd van zondag 24 oktober. Weliswaar verloor het in Vlaardingen van HWC met 27-22, maar voor het eerst in de zaalcompetitie bleef de blauw/witte brigade in het spoor van de tegenstander.

Het gepromoveerde Oliveo verloor tot nu toe de drie gespeelde wedstrijden, maar het spel lijkt zich voldoende te ontwikkelen, waardoor het wachten is op de eerste punten.

In Vlaardingen ging het de eerste helft lang gelijk op. Oliveo was misschien wel de bovenliggende partij, als de kansen beter benut waren. De 6:0-verdediging functioneerde goed en door vroegtijdig te anticiperen op de aanvallende acties van HWC kon de thuisploeg niet lekker spelen. Oliveo zag kans om regelmatig de bal te veroveren en snel om te schakelen van de verdediging naar de aanval. Daarnaast beschikt het in de persoon van Dennis van Bemmelen over een makkelijk scorende speler. Had Oliveo beter met de kansen omgesprongen, zo miste de ploeg drie strafworpen in de eerste helft, dan had het team van coach André de Waal niet met een achterstand van 13-11 de kleedkamer hoeven op te zoeken.

De tweede helft kenmerkte zich in rommelig spel van beide kanten, waarbij Oliveo probeerde om alle kansen open te houden. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden tegen Kwieksport en Hellas knokte de ploeg nu tot het einde voor een goed resultaat, maar de beloning bleef uit. HWC was trefzekerder en de bank van de Vlaardingers was beter bezet. Nadat oudgediende Angelo van der Hoeven uitviel met een knieblessure, beschikte Oliveo niet meer over goede wisselmogelijkheden. Dit werd vooral aanvallend gevoeld; door verkeerde keuzes en gehaaste afrondingen kwam de overwinning van HWC niet meer in gevaar. Nadat Oliveo op 17-15 was gekomen kon de thuisploeg in overtal de marge vergroten tot vier treffers (19-15). De resterende speeltijd van de tweede helft schommelde het verschil tussen drie en vijf punten, maar het bezoekende Oliveo kon niet meer voor een verrassing zorgen.

Zaterdagavond 30 oktober spelen de selecties thuis. Dames 1 neemt het deze eerste zaalwedstrijd om 19.00 uur op tegen TOGB met Welp van de Week Bibi Brand. Heren 1 speelt om 20.15 uur tegen Savosa en hoopt de opgaande lijn in de zaal vast te houden. Hier is Rowin van Velde de Welp van de Week. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.